Місто

До Житомира прибули нові тролейбуси

21 November 2014, 14:36

На 12 чеських тролейбусів марки Шкода поповнився парк Житомирського ТТУ протягом останнього місця. Чотири одиниці електротранспорту надійшли на початку листопада, інші 8 – поточного тижня.

«Це 4 тролейбуси «Škoda 15Tr», загальною пасажиромісткістю 150 чоловік, та 4 тролейбуси «Škoda 14Tr», які вміщують 100 пасажирів. Згідно з графіком, 1 грудня заплановано відвантаження ще 3-х тролейбусів. І поступово, думаю, за грудень-січень ми завершимо доставку 33-х тролейбусів», – повідомив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

Сергій Корнійчук працює на ТТУ 17 років. Спершу був слюсарем, пізніше електриком, а далі закінчив курси водія електротранспорту. Каже, чеські машини давно заявили себе на достойному рівні. За словами Сергія, тролейбуси з Чехії прості в експлуатації. Водієві доводиться менше втручатися у роботу механізмів, адже транспорт більш електрифікований. За кермом, каже Сергій, комфортно, називає і інші переваги.

Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин повідомив, що з поповненням рухомого складу ТТУ на підприємстві будуть встановлені і нові стандарти роботи. А водії вже змагаються за право керувати закордонними тролейбусами.

«Ми поставили завдання ТТУ розробити стандартну форму, для того, щоб водії мали належний вигляд. Також на ці тролейбуси, так як вони комфортні та зручні в управлінні, для водіїв є внутрішній конкурс, який вирішить, хто з персоналу їх водитиме. Додатково ми наберемо більше 20 водіїв, частина пересяде зі старих тролейбусів», – зазначив Сергій Сухомлин.

Начальник Трамвайно-тролейбусного управління Олег Таможський відзначає, якісь тролейбусів досить висока. На лінію вони вийдуть після проходження технічного обслуговування і коли водії пройдуть відповідне навчання.

Презентований на початку місяця тролейбус вже проходить обкатку і навчання безпосередньо з пасажирами на лінії. Нагадаємо, на виділені кошти з міського та обласного бюджету парк ТТУ планують збільшити на 33 тролейбуси.

Прес-служба Житомирської міської ради

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі