Влада

Міносвіти пропонує трьом вищим навчальним закладам Житомира визначитися зі своєю діяльністю до травня 2015 року

29 November 2014, 14:11

 Міністерство освіти і науки пропонує 53 вищим навчальним закладам, з яких три – житомирські, визначитись стосовно доцільності подальшого їх функціонування або можливого об’єднання зусиль з іншими навчальними закладами до завершення 2014/2015 навчального року.

Про це повідомляється у листі МОН від 28.11.2014 року.

«За даними Державної служби статистики сьогодні мережа вищих навчальних закладів налічує 803 вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації та форм власності, у тому числі 325 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації та 478 – І-ІІ рівнів акредитації. До державної форми власності належить 215 навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації та 200 навчальних заклади І-ІІ рівнів акредитації; приватної форми власності – 96 навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації та 71 – І-ІІ рівнів акредитації. Діюча мережа вищих навчальних закладів набагато перевищує потреби України. Про це свідчить і той факт, що на сьогодні функціонують 2 академії державної форми власності з контингентом менше 900 студентів та 51 університет, академія, інститут або їх відокремлені підрозділи приватної форми власності з контингентом менше 200 студентів», - зазначається у листі.

За результатами вступної кампанії 2014 року обсяг прийому до 16 таких вищих навчальних закладів державної форми власності склав менше 200 осіб, а до 80 приватної форми власності – від 100 осіб до однієї особи.

«Виходячи із вищезазначеного, та з метою створення ефективної системи управління вищими навчальними закладами різних форм власності та підпорядкування, модернізації їх мережі, уникнення дублювання підготовки фахівців з вищою освітою, пропоную керівникам вищих навчальних закладів (за списком) визначитись до завершення 2014/2015 навчального року стосовно доцільності подальшого функціонування або можливого об’єднання зусиль з іншими навчальними закладами. Зважаючи на очевидну невідповідність ліцензованим умовам згаданих вищих навчальних закладів, Акредитаційна комісія України змушена буде розглянути доцільність їхньої діяльності до травня 2015 року», - наголошується у листі за підписом Міністра освіти Сергія Квіта.

Визначитися треба трьом житомирським ВНЗ:

Житомирська філія Університету сучасних знань;

Житомирський економіко-гумнітарний інститут Вищого навчального закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»;

Житомирська філія Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі