Місто

«Кредитний Майдан» та підприємці пікетували управління НБУ у Житомирі

12 December 2014, 11:31

 У Житомирі кілька десятків людей вранці 12 грудня зібрались під стінами обласного управління Національного банку України. Люди вимагають списання штрафних санкцій, переводу валютних кредитів у гривні та рішучих дій Нацбанку щодо стабілізації ситуації в країні.

«Ми вимагаємо одного – щоб Нацбанк почав щось робити, перестав видавати рефінансування, шукав якісь інші виходи для стабілізації ситуації в країні. Бо валютні позичальники – це тільки частина айсбергу, тому що люди добропорядні хочуть виконувати свої зобов’язання, але з такими курсами вони не можуть виконувати, просто фізично», - каже  підприємець Анатолій Глюза.

«При громадській раді НБУ немає нашого представника, ми хочемо, щоб регіональне відділення Національного банку посприяло цьому, щоб ввели в Громадську раду нашого представника. Друга наша вимога – ми хочемо як і раніше, щоб розробили чіткий план, постанову в НБУ по переводу валютних кредитів в гривні, і саме головне – по відсотковим європейським стандартам і щоб списали наші штрафні санкції і пені. От вся наша вимога», - розповідає координатор громадського об’єднання «Кредитний Майдан» Олексій Єсипенко.

Під час акції протесту до людей вийшов начальник обласного управління НБУ та пообіцяв, що обов’язково передасть усі вимоги мітингарів керівництву Національного банку України.

«Прямо сьогодні доведемо, я наскільки знаю, що всеукраїнська акція, тому я думаю. що цей голос буде почутий», - каже начальник Житомирського обласного управління Національного банку України Олександр Гордійчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі