Культура

Житомирський краєзнавець презентував другий том туристичної енциклопедії

23 December 2014, 17:46

Визначні історичні пам’ятки шести районів Житомирської області представив у другому томі своєї туристичній енциклопедії «Цікава Житомирщина» відомий краєзнавець Георгій Мокрицький. Автор розповідає: книга може стати в пригоді як гідам та екскурсоводам, так і звичайним туристам, які самі зможуть обирати цікаві місця для відвідування.

«Ми повинні демократично робити. Не «розжовувати» інформацію і давати те, що нам хочеться і ми вважаємо цікавим, а давати все. Людина вибере, і я знаю приклади з першого тому, люди вже по першому тому їздили по області і самі собі вибирали куди вони поїдуть. Тому що ми даємо все - від пам'яток часів Київської Русі до пам'яток радянського періоду. І що людині цікаво - туди вона і поїде», - розповідає автор книги Георгій Мокрицький.

Представники обласної влади кажуть, що через складну економічну ситуацію більшість українців відмовляться від відпочинку закордоном і тому це шанс розвивати туризм на Житомирщині.

«Ми хочемо залучати, а турист, який приїде подивитись він все одно, вибачте за такі вже чисто економічні речі, але він все одно певну кількість коштів витрачає в нашій області. На сувеніри, на обіди, на проживання, тому є в планах залучення туризму. І такі посібники, такі книжки - якнайкраще стимулюють, рекламують нашу область. Все ж таки я вважаю, що загальними зусиллями краєзнавців-ентузіастів і при підтримці державних менеджерів ми зможемо знайти гарний баланс», - каже т.в.о. заступника голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута.

Під час презентації книги Георгій Мокрицький розповів гостям про історію створення енциклопедії, і по завершенню кожен бажаючий міг придбати за 50 гривень примірник з особистим підписом автора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі