Влада

Житомирські волонтери знову зустрілися з обласною владою, аби домовитися про співпрацю

30 December 2014, 15:58

 Кілька десятків представників громадських організацій 30 грудня зібралися в Житомирській ОДА, аби налагодити взаємодію влади і волонтерських організацій, які займаються допомогою армії та переселенцям.

Розпочинаючи зустріч т.в.о заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута зачитав проект розпорядження губернатора, яким департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю ставиться завдання забезпечити координацію заходів щодо організації та проведення зустрічей керівництва області з волонтерами з пріоритетних питань розвитку волонтерського руху в області: зробити зустрічі з представниками адміністрації та правоохоронних органів регулярними; на головній сторінці сайту ОДА створити рубрику «Волонтери» та забезпечувати її систематичне інформаційне наповнення і оновлення; спільно з відділами юридичної і оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами апарату ОДА організувати збір та оприлюднення в рубриці «Волонтери» інформації про волонтерів та громадські організації, що надають відповідну допомогу військовослужбовцям в зоні АТО, їх сім'ям та переселенцям зі Сходу і Криму.

Присутні на зустрічі говорили про координацію дій волонтерів, які займаються допомогою воїнам АТО і їх родинам.

«Треба зробити конкретно: щоб всі фінанси стікалися в один кабінет, де сидіти будуть конкретно довірені люди, куди будуть надходити заявки від армії... У нас вже були фонди, де відмивалися гроші немалі, зараз те ж саме зі скриньками: 100 тисяч зібрали, на 10 тисяч закупили, 90 тисяч незрозуміло, куди пішло», - зазначив представник ГО «Майдан».

Колишній командир 95-ї окремої аеромобільної бригади Віктор Чабаненко висловив своє бачення того, як має працювати штаб.

«Голова ОДА має призначити штатного працівника, який буде керувати цим штабом. Цей штаб має очолювати людина, яка отримує за це зарплату. Всі мають знати її ім'я, прізвище, телефони. Фонди треба зібрати, щоб вони знали: якщо гроші є, вони звітують про суму. Паралельно працює інформаційна група, яка приймає заявки, прохання і ця інформація у штаб надходить», - запропонував Чабаненко.

Оскільки на зустріч прийшла лише частина активістів, присутні вирішили проводити роботу по створенню штабу після Новорічних свят. Ярослав Лагута оголосив, що робота по створенню рубрики сайту розпочнеться вже зараз, а наступна зустріч волонтерів відбудеться у приміщенні ОДА 12 січня об 11.00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі