Місто

Координатором волонтерського руху області обрали члена Житомирського міськвиконкому

12 January 2015, 16:58

Під час третьої зустрічі волонтерів з керівництвом Житомирської облдержадміністрації було обрано голову координаційної ради. Ним став член Житомирського міськвиконкому Олександр Зуб. Новообраний голова запропонував обрати склад координаційної ради волонтерів, яка прийматиме рішення щодо надання допомоги.

«Я пропоную на четвер зібрати групу нашу і зробити координаційну раду, тобто не один голова, а потрібно колегіально щоб вирішувалося. І приймалося правильне рішення», - каже голова координаційної ради.

Під час зустрічі також обговорювали діяльність волонтерів, які збирають пожертви на вулицях Житомира.

«Зараз взяли п’ять представників, які є тут, представників міліції і проїхали, але треба брати два автобуси, щоб їх всіх сюди звезти з цими скриньками. І привезти сюди їх. І нехай з’являться керівники цих організацій, від яких вони працюють. Можна навести порядок. Дивіться, щоб далі не казали, що батальйон «Айдар» діє не в рамках правового поля: будемо закидати в багажник і вивозити, до нас, в Щастя. І там будуть збирати скриньки», - розповідає боєць батальйону «Айдар» Олександр.

Бійці батальйону «Айдар» наголосили: розподіл коштів, які громадськість жертвує на потреби військових, потрібно контролювати, аби уникнути розкрадань.

«Серед наших громадських діячів: дивіться, щоб ви не пішли на їхнє місце, діячі. Хто попадеться, повірте, я не погрожую. Але це так вже все задовбало. У вас свято життя, а там кожен день гинуть люди», - каже боєць батальйону «Айдар» Олександр.

Учасники зустрічі вирішили, що до наглядової ради мають увійти представники військових частин, які дислокуються на Житомирщині та беруть активну участь в АТО, а також бійці добровольчих батальйонів. Для координації волонтерського руху на сайті облдержадміністрації вже створено відповідний розділ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі