Україна

На Олійнику досі «висять» дві кримінальні справи

20 February 2008, 18:07

Рішення у двох кримінальних справах (№128-1035, №141-2615), які перебувають у провадженні СУ ГУМВС України у Львівській області, на цей час не прийнято. Про це йдеться в офіційній відповіді Прокуратури Львівської області на запит газети «Експрес».

Як раніше повідомляв ЗІК з посиланням на стратегічного редактора «Експресу» Ігоря Починка, видання звернулося до обласної прокуратури з проханням дати відповідь про стан розслідування кримінальних справ, порушених проти бізнесових структур, які пов’язують з губернатором Львівщини Петром Олійником.

Як йдеться в офіційній відповіді, «…По вказаним кримінальним справам (№128-1035, №141-2615) прокуратурою області надавалися письмові вказівки та стан досудового слідства заслуховувався на оперативних нарадах. За допущену тяганину при розслідуванні кримінальних справ прокуратурою області керівництву ГУМВС у Львівській області підготовлено подання з вимогою притягнути до відповідальності осіб, винних у порушенні вимог кримінально-процесуального законодавства». Додамо, що ці справи були порушені, відповідно, 12.01.2004, та 21.07.2004.

Також у відповіді прокуратури зазначено, що «при розслідуванні інших кримінальних справ, зазначених у запиті, порушень норм кримінально-процесуального законодавства не виявлено».

Довідка ЗІКу.

Сьогодні, 20 лютого, Президент України Віктор Ющенко Указом № 148/2008 звільнив Петра Олійника з посади голови Львівської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі