Політика

Фракція «Народна партія» у Житомирській облраді ініціює скасування відміни пільг «чорнобильцям»

16 January 2015, 13:29

На сесії Житомирської обласної ради 16 січня голова фракції «Народна партія» у Житомирській обласній раді Микола Олещенко зачитав звернення очолюваної ним фракції до депутатів облради щодо вирішення проблемних питань громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

«Ми, депутати фракції «Народна партія» вкрай стурбовані ситуацією, яка склалася в області стосовно забезпечення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Житомирська область найбільше постраждала від аварії на Чорнобильській атомній електростанції, оскільки значна частина її території, а це: дев’ять північних районів, міста Коростень, Малин опинилися в зоні підвищеного радіоактивного забруднення. На її теренах проживає понад 277 тис. постраждали, з яких 62 тис. дітей, 8,5 тис. ліквідаторів, тобто кожен четвертий має статус громадянина, який постраждав внаслідок чорнобильської катастрофи.

28 грудня 2014 року Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів» внесено зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», якими значно звужено соціальні гарантії для постраждалих громадян», - йдеться у зверненні фракції «Народна партія» до депутатів облради.

Враховуючи те, що в області надзвичайно загострилася ситуація серед невдоволеного змінами постраждалого населення, що може призвести до соціального вибуху, фракція «Народна партія» звернулася до депутатів Житомирської обласної ради щодо прийняття рішення про звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України та Кабінету Міністрів України стосовно вирішення питання скасування пункту 4 Закону України «Про внесення змін та визнання таким, що втратили чинність, деяких законодавчих актів».

На сесії 79 депутатів із 83 присутніх (всього 112) проголосували за те, щоб доопрацювати звернення, запропоноване «Народною партією», і направити його до владних кабінетів Києва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі