Події

За тиждень в одному з районів Житомирської області від отруєння чадним газом загинули 4 людини

20 January 2015, 10:39

За минулий тиждень в Новоград-Волинському районі трапилось дві події, в результаті яких загинули чотири особи. За висновками спеціалістів, усі загиблі отруїлися чадним газом.

За інформацією прес-служби «Житомиргаз», через порушення правил користування опалювальною піччю 12 січня у селі Слобода-Романівська Новоград-Волинського району чадним газом отруїлися чоловік і дружина, віком 61 та 66 років. Ймовірною причиною став, так званий, шибер (засувка) над піччю. Закриваючи ним димохід, господарі намагалися зберегти у будинку тепло. Проте це робити категорично заборонено правилами безпеки систем газопостачання, оскільки при закритому димоході продукти згорання не виходять назовні, а накопичуються в приміщенні та можуть спричинити отруєння.

Уже за два дні подібна трагедія трапилась у самому райцентрі. Як повідомляє прес-служба тер управління Держгірпромнагляду в Житомирській області, 14 січня в м. Новоград-Волинський в двокімнатній квартирі житлового будинку по вул. Житомирській було знайдено двох осіб без ознак життя. Ймовірна причина смерті – отруєння чадним газом.

У Держгірпромнагляді створили комісію із технічного розслідування даної події, пов’язаної із використанням газу в побуті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі