Місто

Сквер, фонтан або пам’ятник – у Житомирі оголосили конкурс на кращий проект на місці будівництва АТБ

21 January 2015, 18:14

 У Житомирі на розі Київської та Театральної де хотіли побудувати скандальний магазин «АТБ» може бути сквер, фонтан або пам’ятник. Відповідне рішення прийняли на засіданні житомирського міськвиконкому 21 січня.

Член виконавчого комітету Юлія Демчук запропонувала підтримати проект рішення про оголошення конкурсу на найкращий проект благоустрою ділянки за адресою вулиця Київська, 6. За словами Юлії Демчук, протягом місяця усі бажаючі можуть подати свої роботи на розгляд конкурсної комісії.

«Буде проводитись конкурс по 28 лютого, треба буде подати відповідні документи до 20 лютого. До 28 лютого по заявленим документам будуть проводитись громадські слухання і складом конкурсної комісії буде оголошено переможців даного конкурсу. Також хочу зауважити, що весь проект буде фінансуватись лише за рахунок коштів меценатів, жодної бюджетної копійки витрачено не буде», - каже Юлія Демчук.

Начальник управління архітектури та містобудування, яка входить до складу конкурсної комісії розповідає: усі конкурсні роботи отримають фахову оцінку спеціалістів, на основі якої і буде обиратись найкращий проект.

«Створюється зараз конкурсна комісія, потім коли будуть зібрані вже всі роботи, тоді буде проведено обов'язково, в будь-якому випадку, громадське обговорення, а потім проводяться так звані рецензії. Ми підберемо рецензентів, а це саме будуть фахівці в містобудуванні та архітектурі, дизайні. Підберемо рецензії все. Коли будуть, тоді конкурсна комісія спокійно прийме рішення, на підставі рецензії», - розповідає начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова.

За проект рішення про оголошення конкурсу на найкращий проект благоустрою проголосували 29 членів виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі