Політика

Нардеп від Житомирської області Павло Дзюблик хоче повернути у школи безплатні підручники

4 February 2015, 09:58

Методична література, підручники та посібники для учнів та вчителів загальноосвітніх шкіл країни повинні бути безкоштовними.

У цьому переконаний Народний депутат України Павло Дзюблик, фракція «Народного Фронту».  

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників» був розроблений у співавторстві із Вадимом Кривенком та вже зареєстрований у Верховній Раді.

Як відомо, Верховна Рада наприкінці 2014 року прийняла Закон «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» № 76-VIII, яким було звужено права щодо забезпечення педагогічних працівників та учнів загальноосвітніх навчальних закладів підручниками, посібниками, методичною літературою.

«Останні заяви представників Міністерства освіти і науки України свідчать, що шкільні підручники для більшості населення вже з 2015-2016 навчального року стануть платними. Те ж саме може стосуватись методичної літератури та посібників для педагогічних працівників», - розповідає Павло Дзюблик.

Відповідно, кожного року учні повинні будуть купувати від 12 до 16 підручників. Ціна одного підручника - від 50 до 300 гривень, тому придбати повний набір потрібної для навчання літератури зможуть не усі батьки.

Законопроект Павла Дзюблика націлений на те, аби підручниками учнів забезпечувала держава.

«Якщо підручники для школярів будуть купувати батьки, то зовсім скоро кожен другий учень буде бачити їх тільки у музеях. Відповідно буде збільшуватись кількість неосвічених людей, що тільки відкидатиме розвиток України на десятки років назад. Це неприпустимо для європейської держави», - додає Павло Дзюблик.

Депутат переконаний, що прийняття запропонованого Законопроекту дозволить зменшити соціальну напругу та сприятиме поліпшенню організації учбового процесу.

Прес-служба «Народного Фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі