Місто

У Житомирі з 93 сховищ майже половина перебуває у приватній власності

4 February 2015, 17:21

Майже половина сховищ у Житомирі перебуває у приватній власності. Про це 4 лютого на засіданні виконавчого комітету доповів Микола Дідківський, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міськради.

«На обліку у місті Житомирі є два види захисних споруд: це сховища і найпростіші укриття. Усі сховища будувалися виключно з однією метою – забезпечення найбільшої працюючої зміни певної категорії підприємств – потенційно небезпечних, підприємств життєзабезпечення, підприємств, задіяних в оборонному комплексі, і для нетранспортабельних хворих. Для всіх інших, у тому числі жителів міста, передбачені найпростіші укриття – підвали та цокольні приміщення багатоквартирних будинків. Вони передбачають захист населення під час збройних конфліктів від звичайної зброї середнього калібру, від осколків і т.д., за виключенням прямого попадання снарядів. На відміну від таких укриттів, сховища та бомбосховища – це монолітні конструкції, збудовані за певною технологією. Як правило. вони витримують пряме попадання снарядів», - пояснив Микола Дідківський.

За його словами, у Житомирі є 93 сховища та 904 найпростіші укриття, які можуть бути використані для захисту населення.

«За видами власності сховища у Житомирі розподіляються наступним чином: 10 перебувають у міській комунальній власності, 9 – в обласній комунальній власності, 15 – у державній відомчій власності, 20 – у державній власності органу управління, яким є фонд держмайна, 39 - мають інші форми власності, у т.ч. і приватні. Що стосується приватизації, у той час, коли вона проводилась, до переліку тих об’єктів, які не можуть бути приватизовані, захисні споруди не були включені. Тому склалася така ситуація, у 2001 році були внесені доповнення до законодавства і захисні споруди заборонили приватизовувати», - розповів Микола Дідківський.

Щодо стану наявних захисних споруд, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міськради розповів, що з 93 сховищ готові до використання за призначенням 10 сховищ, обмежено готові – 33 та не готові – 50. Стан найпростіших укриттів у Житомирі наразі перевіряється. Найближчим часом на під’їздах будинків розмістять інформаційні повідомлення, де саме, в разі необхідності, мешканці даного будинку зможуть знайти тимчасове укриття. Мешканці приватного сектору мають подбати про свій захист самостійно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі