Місто

Активісти вважають, що автостоянка на Малікова у Житомирі облаштована на захопленій землі

12 February 2015, 18:46

Активісти з’ясували, що депутат Житомирської міської ради, підприємець Валерій Онопрієнко самовільно захопив майже півгектара землі і облаштував там автостоянку. Від використання ділянки депутат отримує прибутки, причому у бюджет міста жодної копійки не надходить. У цьому переконаний громадський активіст Олександр Романчук.

Він розповідає: за документами Онопрієнко орендує 5 соток землі на Малікова, 8, однак фактично експлуатує куди більшу ділянку – площею близько 45 соток, де розміщена стоянка.

«На сьогодні у нас в місті є один із прикладів незаконного чи самовільного зайняття земельних ділянок. В принципі, рішенням міської ради було виділено трішки менше, ніж 5 соток, а фактично маємо майже в 10 разів більше з порушенням як цільового використання, ну і, в принципі, напевно, і благоустрою. На сьогоднішній день близько, напевно, 45 соток землі, яка використовується з метою отримання прибутку, і при тому без сплати будь-яких коштів у бюджет міста», - каже Романчук.

Він зробив запит до міської ради та поцікавився, хто саме офіційно орендує зазначені сотки. У мерії відповіли: ділянка, про яку йде мова, не перебуває в оренді, мовляв, її захопили самовільно. Хто саме – у міськраді не знають.

Хто є власником автостоянки, знає її охоронець. За його словами, це Валерій Васильович Онопрієнко.

Сам Онопрієнко від коментарів відмовився.

Активісти писали скаргу про самовільно зайняту земельну ділянку в обласну інспекцію сільського господарства. Втім, її керівник Андрій Сарно, до речі, теж депутат міської ради, відповів, що перевірку здійснити неможливо, бо Валерій Онопрієнко відсутній.

Громадський активіст сподівається, що земельне питання не залишиться поза увагою органів міської влади та розглядатиметься і в правовому полі.

«Хочемо ще раз підвести підсумок, що 10 жовтня міською радою було проголосовано договір, яким виділено 5 соток землі для будівництва і обслуговування магазину. Фактично на наш запит виконавчий комітет дав відповідь, що земельна ділянку, про яку ми вели мову і показували в розмірі 40 соток, є дійсно самовільно зайнятою, і права користування на неї не посвідчені. Очікуємо, звичайно, якоїсь реакції від міської ради і безпосередньо від орендаря, але хотілося б, що дане питання було виведене все-таки в рамки правового поля, і досить немаленькі земельні ділянки, які перебувають в оренді чи користуванні тих або інших осіб, все-таки приносили дохід у місцевий бюджет, оскільки вони є власністю громади», - сподівається активіст.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі