Культура

У Житомирі відкриється фотовиставка офіцера 95-ї бригади "Війна. Без глянцю"

16 February 2015, 13:15

У вівторок, 17 лютого, у Житомирській обласній бібліотеці ім. О. Ольжича відкриється фотовиставка "Війна. Без глянцю" - погляд зсередини на війну та людей на війні очима військовослужбовця 95-ї ОАЕМБр.

Про це повідомляють користувачі соціальних мереж.

Автор виставки – офіцер 95-ї бригади Валерій Логінов, позивний Аскольд.

«Одразу мушу попередити, що виставка дуже непроста», - написав на своїй сторінці у Facebook Олексій Лубягін, який брав участь у підготовці фотовиставки.

«Вона була непростою в підготовці і непростими кадрами наповнена. Всього на виставці буде представлено більше сотні знімків. Ми разом з Валерієм Логіновим і Grigorchuk Sergey в декілька заходів відбирали фотографії, і кожен раз при відборі мене охоплювало хвилювання від того, що я бачив на світлинах. Не подумайте, що там якась суцільна «чорнуха» і «стандартні» жахи війни, навпаки, там багато усміхнених людей і звичайних побутових моментів, але це чіпляє і хвилює ще більше(…). Написано, що це виставка про війну і людей на війні, а мені здається, що це виставка про людей взагалі, про їх відносини, почуття, відвагу, слабкість і силу духу, братерство. Від деяких фото «мурахи по шкірі», і вони закарбовуються в пам’яті назавжди», - пише Лубягін, резюмуючи: в фотографіях Аскольда присутні і документальність, і момент, і робота з композицією і світлом, а головне - в них присутня душа.

«ГО "Бойове братерство ветеранів АТО", вся рота "медведей" , мы хотели, чтобы вы просто увидели, что такое война, взглянули в глаза ребят, которые , несмотря ни на что, не разучились радоваться и с оптимизмом смотреть на жизнь. Выставка и фотографии - все организовано и сделано с душой, мы очень благодарны всем, кто принял участие в ее подготовке: Бориславу Розенблату, Лубягину Алексею, Григорчуку Сергею, Юре "Тимоха", Ярославу Черкавскому.

Спасибо Всем! Слава Украине!», - написав у своїй сторінці у Facebook автор знімків Валерій Логінов (Аскольд).

Початок виставки о 17.00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі