Місто

У Житомирі Машковський та Сухомлин перевіряли бомбосховища та об’єкти укриття

17 February 2015, 15:20

 17 лютого житомирський губернатор Сергій Машковський та перший заступник мера Сергій Сухомлин інспектували бомбосховища та об’єкти укриття у Житомирі.

«Більше уваги ми повинні приділяти тим захисним спорудам цивільного захисту, які стоять на обліку і відносяться до категорії неготових, або обмежено готових – ці також найближчим часом ми будем інспектувати, дивитися, тому що там якраз є багато роботи. Тут я звичайно задоволений – і на «Ліктравах», і на залізничному вокзалі, де ми були. І також я задоволений ситуацією у ЖЕКу №9 (Київська, 104) – найпростіше укриття там пристосоване, є інформація де знаходиться на інформаційній дошці, тобто все те, що ми вимагаємо – все те виконується, все те робиться, спільно з містом вирішуємо цю проблему», - сказав Машковський.

Губернатор підкреслив, що цивільний захист протягом останніх 20-30 років знищувався і йому не приділялася належна увага.

«Звертаюся до житомирян: якщо у вас є інформація про ті чи інші захисні споруди чи спрощені укриття, які не відповідають дійсності, не відповідають тому, що пишеться у вас на інформаційній дошці – повідомляйте на «гарячу лінію» і в облдержадміністрацію і в міськвиконком», - закликав Сергій Машковський мешканців обласного центру.

Перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин зазначив, що не всі підприємства належним чином ставляться до підготовки захисних споруд.

« У нас є список семи підприємств, які не виконують свої зобов’язання по утриманню бомбосховищ у належному стані. Ми зараз підготували документи і передаємо документи по цих підприємствах в прокуратуру. Що стосується житлового фонду, то зрозуміло, що достатньо складна економічна ситуація, зрозуміло, що в ЖЕКах, як завжди, фінансове питання стоїть дуже гостро», - сказав Сухомлин.

Він зазначив, що робота проводиться постійно і список укриттів постійно перевіряється і доповнюється новими об’єктами: підвалами, які розчистили, відкачали воду і т.д.

Які оголошення про укриття висять біля під’їздів у Житомирі – дивіться тут.

Укриття у підвалі на вул.Київська

Бомбосховище біля залізничного вокзалу 

 

 

Бомбосховище на заводі "Ліктрави" (вул. Київське шосе)

 

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі