Місто

У Житомирі триває виставка фотографій бійця 95-ї бригади, зроблених на телефон

18 February 2015, 09:56

140 фотознімків, зроблених безпосередньо на передовій і які зображають побут військових, котрі перебували в зоні АТО, представив житомирянам Валерій Логінов, боєць 95-ї аеромобільної бригади з позивним «Аскольд». Усі знімки зроблені на мобільний телефон без постановки та показують звичайні людські стосунки між бойовими побратимами. Боєць із позивним «Ведмідь», який зображений на фотографіях каже: ці світлини допоможуть людям зрозуміти, що насправді відбувається на Сході України.

«Люди не зовсім розуміють, що відбувається на Сході, комусь взагалі все рівно. Тому, якщо воно комусь донесе, хтось щось нове для себе побачить, то я думаю, це буде позитивно. Кажуть, що чоловіки не цілуються. Цілуються - коли емоції через край», - каже «Ведмідь».

Сам автор розповідає: фото, представлені на виставці доводять, що бойове братерство - це щось більше ніж просто виконання бойових задач та оборона або атака противника.

«Війна – це, в першу чергу, дружба, взаєморозуміння, підтримка і любов між хлопцями. Після того, як ми побували на війні, ми абсолютно по-іншому дивимося на світ, по-іншому дивимося один на одного і коли говорять «бойове братство» - все таки це не порожні слова. Це - реальний зміст, це - реальні відносини і, ви знаєте, це навіть міцніше, ніж кровні узи», - розповідає Валерій Логінов.

Люди, які прийшли на відкриття фотовиставки кажуть: усі фото справляють надзвичайне враження.

«Насправді, на мене ця фотовиставка справила дуже велике враження і дивлячись на ці фотографії, я розумію, що кожна секунда, яку вони там прожили, вона реально прожита не дарма», - розповідає житомирянка Маріанна Шкрабій.

«Неможливо залишатись байдужим, до того, що відбувається в країні. На жаль, що таке відбувається. І краще б тут була фотовиставка з якихось радісних подій. Можливо, щоб сміялись діти, щоб були якісь гарні пейзажі. Болить, в середині дуже болить, через те, що відбувається», - каже житомирянка Юлія Ригун.

Побачити фотовиставку містяни можуть у обласній бібліотеці імені Олега Ольжича з 17 лютого до 1 березня. Згодом фото виставлятимуть на показ у вищих навчальних закладах Житомира.

Про відкриття виставки дивіться фоторепортаж

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі