Місто

Влада Житомира не може зняти великий банер біля мерії, бо це не реклама, а вивіска

18 February 2015, 16:40

Влада Житомира не має впливу на організацію, яка встановила величезний банер на будинку мерії, оскільки встановлена конструкція не є рекламою, а лише виконує функції вивіски.

Про це 18 лютого на засіданні міськвиконкому доповіла начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова.

На попередньому засіданні Житомирського міськвиконкому було дано доручення управлінню архітектури, КП «Реклама» та КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» доповісти про законність встановлення рекламного засобу на будинку, який прилягає до адмінбудівлі міської ради.

«Ми вивчили це питання, по архівним документам у нас немає жодних погоджувальних документів. Але при проведенні ідентифікації, чи являється дана конструкція рекламою, ми отримали лист КП «Реклама» про те, що зазначені фотооб’єкти не можуть вважатися рекламою, а є вивіскою», - розповіла Євгенія Черкасова, зазначивши, що відповідно до законодавства, вивіска повинна займати площу не більше 3 кв. м.

«За змістом це вивіска, яка перевищує квадратуру. Щоб не було спірних питань, ми підготували лист до Державної регуляторної служби України, щоб дали ідентифікацію даного засобу. Якщо це вивіска, тоді у нас немає нормативно-правових актів, щоб зобов’язати особу, яка це розміщує, отримувати будь-які дозвільні документи на неї», - пояснила начальник управління архітектури Житомирської міської ради.

Така відповідь не задовольнила членів виконкому, тому в.о. мера Житомира Любов Цимбалюк доручила управлінню містобудування за два дні опрацювати це питання, підготувати висновки та надати пропозиції, що можна зробити в даній ситуації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі