Місто

Суботній ярмарок у Житомирі закривати не збираються, лише впорядкують торгівлю, – міська рада

18 February 2015, 17:45

18 лютого житомирянин Дмитро Давидов у своєму блозі на Житомир.info опублікував матеріал під назвою «Суботньому ярмарку бути?». В ньому Давидов висловив занепокоєння тим, що ярмарок, котрий щосуботи діє на перехресті вулиць Небесної сотні та Лятошинського, припинить свою роботу.

«У суботу, 14.02.2015 року, я, як уже кілька місяців поспіль, вирушив до перехрестя Лятошинського і Небесної Сотні на ярмарок, який влада міста ще з часів Дебоя влаштовує для житомирян. Там, я, як і завжди знайшов свіжину та інші якісні продукти харчування по «людським» цінам. Але цей мій похід за провізією був не таким як попередні. У палатках мене зустріли знервовані і дещо розгублені продавці і ще більше схвильовані мешканці нашого міста. А справа виявилася у тому, що зі слів продавців, з ранку на ярмарок завітали представники міліції і в ультимативній формі заявили, що це був останній ярмарок, і наступної суботи, тобто 21 лютого 2015 року, ніхто тут стояти не буде», - написав блогер (орфографія та пунктуація збережені).

У департаменті власності та ринкового регулювання Житомирської міської ради Житомир.info пояснили, що, відповідно до рішення міськради, у Житомирі нині проводяться заходи, метою яких є впорядкування торгівлі.

«Ярмарки були організовані відповідно до доручення голови Житомирської облдержадміністрації, аби підприємці могли реалізовувати продукцію власного виробництва, а люди мали змогу купувати якісні продукти за цінами виробника. Усі були задоволені: і облдержадміністрація, і міська рада, і підприємці, і мешканці. Однак, особливо останнім часом, те, що відбувається на розі Небесної сотні та Лятошинського, більш нагадує стихійну торгівлю, а не ярмарок. А в червні минулого року міською радою було прийняте рішення про впорядкування торгівлі на тротуарах. Житомирською міською радою підготовлено та направлено лист на заступника голови облдержадміністрації, головна теза якого – торгівля, яка ведеться на Лятошинського, має бути впорядкована. Вважаємо, що торгівлю варто перевести на ринки або спеціально організовані майданчики. Також у виробників мають бути документи, які б посвідчували якість продукції, де б вказувався термін придатності. Окрім того, якщо це дійсно ярмарок, він має бути святково оформлений, ціни там повинні бути нижчі ринкових, а товар – безпосередньо від сільгоспвиробника. Адже останнім часом люди скаржаться, що до справжніх сільгоспвиробників приєдналися звичайні торговці з ринку та продають м'ясо чи будь-які інші продукти на тротуарі, видаючи їх за товари власного виробництва. Ми не проти ярмарку, ми за впорядковану торгівлю. Наразі питання перебуває у процесі розгляду», - пояснила директор департаменту власності та ринкового регулювання міськради Вікторія Краснопір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі