Економіка

У січні платники єдиного податку Житомирської області поповнили місцеву скарбницю на 17 млн. грн.

19 February 2015, 12:51

Завдяки платникам податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, місцеві бюджети Житомирщини у січні 2015 року поповнилися на 17 млн. грн. єдиного податку.

Про це Житомир.info повідомили у секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області.

Це на 2,4 млн. грн., або 16,5 % більше, ніж у січні 2014 року.

Переважну більшість сплаченої суми складають надходження від фізичних осіб-підприємців, які сплатили майже 14 млн. грн., що на 2,2 мільйона гривень більше, ніж у січні 2014 року.

Від юридичних осіб, які перебувають на спрощеній системі, бюджет отримав 3 млн. грн., що на 192 тис. грн. перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.

ГУ ДФС у Житомирській області нагадує, що з 1 січня 2015 року згідно з Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» від 28.12.2014 р. № 71-VIII внесено зміни у спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Зокрема, усіх спрощенців поділено на 4 умовних групи. Збільшено максимальний розмір доходу для перебування на першій-другій групах спрощеної системи оподаткування, знижено ставку оподаткування для платників третьої групи. У четверту групу потрапили платники фіксованого сільськогосподарського податку, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

 Як повідомляв Житомир.info, у січні 2015 року показники надходжень від платників податків Житомирської області на 15% перевищили показники 2014 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі