Події

Житомирські митники попередили дві спроби провезти через кордон холодну зброю та набої

25 February 2015, 11:18

23 лютого у зоні митного контролю пункту пропуску «Виступовичі – Нова Рудня» митного поста «Північний» митники під час проведення огляду автомобіля ВАЗ-111730 (Лада), який слідував з України до Республіки Білорусь «зеленим коридором», виявили цілий арсенал боєприпасів.

Про це Житомир.info повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

В автомобілі під керуванням громадянина України було виявлено: газовий балончик «ТЕРЕН-4», металевий телескопічний кийок чорного кольору, один набій до нарізної зброї калібру 7,62 мм, сім набоїв для травматичного пістолета та один набій до нарізної зброї калібру 9 мм.

У відношенні громадянина України складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 471 Митного кодексу України. За даним фактом  Житомирською митницею ДФС до органів Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області направлено рапорт про протиправне діяння, яке містить ознаки злочину, передбаченого ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Того ж дня під час проведення прикордонно-митного контролю потягу № 61 сполученням «Санкт-Петербург -Кишинів» у пункті пропуску «Виступовичі - Словечно» митного поста «Північний» Житомирської митниці ДФС у громадянина Росії було виявлено предмет, схожий на багнетний ніж з вибитим на ручці номером, який він намагався перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Працівники Житомирської митниці ДФС склали протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України та направили рапорт до органів Служби безпеки України в Житомирській області, оскільки дане протиправне діяння містить ознаки злочину, передбаченого ст. 201 Кримінального кодексу України (незаконне переміщення холодної зброї через митний кордон України).

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2015 року під Житомиром патрулі виявили у водія наркотики та боєприпаси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі