Суспільство

У Житомирській області волонтери збирають кошти для лікування важкопораненого бійця-сироти

25 February 2015, 14:06

30-річному військовослужбовцю новоград-волинської 30-ї механізованої бригади Олексію Кондратенку, який отримав численні поранення у бою під містом Щастя Луганської області, втратив руку та переніс кілька операцій, необхідні кошти для лікування та протезування за кордоном.

Про це Житомир.info повідомила координатор волонтерів у Романівському районі Надія Романенко.

«Кондратенко Олексій Володимирович, 16.12.1984 р. н., уродженець села Червоний Лан Малинського району, мобілізований 23 серпня 2014 року в 30-у бригаду. Брав участь у бойових діях в зоні АТО під м. Щастя, наприкінці січня отримав численні поранення кінцівок та черевної порожнини. Був прооперований, востаннє – минулого тижня, днями переведений з реанімації. У героя осколок у потилиці, який поки неможливо видалити. Лікарі намагалися зберегти ліву руку Олексія, однак її довелося ампутували до плеча. На даний час хлопець лікується у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові», - повідомила Надія.

Жінка говорить, що хлопець круглий сирота, жив у бабиній хаті, має дядька у іншому селі, однак допомоги від нього не чекає. Волонтери говорять про можливість протезування в одній з клінік Італії або Великобританії, однак на це потрібні чималі кошти.  

Усіх небайдужих просять відгукнутися та допомогти воїну-сироті відновити втрачене здоров’я.

Кошти можна переказати на рахунок місцевої громадської організації «Малинщина», створеної для допомоги військовослужбовцям – вихідцям з Малинського району.  Волонтерка уточнює, що банківська картка Олексія згоріла під час бойових дій, і зараз вирішується питання виготовлення нової картки. 

"Люди можуть не турбуватися: усі без винятку кошти, які будуть перераховані на ГО "Малинщина", підуть на лікування Кондратенка. У нас поки немає інших військових у такому важкому стані, як він. Волонтерка Тетяна Левкова знайшла його у Львові недавно і одразу узяла під свою опіку. Для упевненості в тому, що кошти підуть саме цьому пораненому, радила б людям зазначати у призначенні платежу "для лікування Олексія Кондратенка", - говорить Надія.

Реквізити для збору благодійної допомоги:

МФО 311744, назва банку-одержувача ПАТ КБ «Приватбанк»,

ОКПО 38862822, рахунок 26007055800610,

одержувач - громадська організація «Малинщина»,

призначення платежу – благодійний внесок на лікування Олексія Кондратенка.

Телефон волонтера Надії Романенко – (068)763-74-15, волонтера Тетяни Левкової, яка їздила до пораненого у Львів - (093)871-13-91.

Як повідомляв Житомир.info, поранений під Донецьким аеропортом розвідник житомирської бригади Андрій Кирсанов мріє стати на ноги і розшукати дівчинку, яку він улітку врятував під Словянськом.

Олексій Кондратенко. Фото надані Надією Романенко

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі