У Житомирській області підприємство, виробляючи корми для тварин, забруднило землю амонієм

10 March 2015, 17:28

Жителі Чуднівського району поскаржились екологам на те, що невідомі особи постійно зливають на полі жовтувату рідину з різким неприємним запахом.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

На телефон гарячої лінії Держекоінспекції у Житомирській області надійшло звернення, що на території Дриглівської сільської ради Чуднівського району на полі невідомі особи зливають речовину жовтуватого кольору з різким запахом.

Екологічні інспектори виїхали на місце події з метою вивчення ситуації та вжиття заходів реагування. Там вони виявили 3 земельні ділянки, на які зливалась невідома речовина. За інформацією місцевих жителів було встановлено, що одне із товариств, що здійснює господарську діяльність на території села, на даному полі зливає відходи від виробництва кормів для тварин.

Держінспектори склали акт обстеження та на 3 ділянках відібрали проби ґрунту з метою встановлення забруднення землі. Відповідно до протоколів вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів по всім трьом ділянкам є перевищення амонію у порівнянні з фоновим показником.

На даний час встановлюється нормативно-грошова оцінка забруднених ділянок з метою проведення розрахунку розміру збитків завданих земельним ресурсам. Після встановлення розміру збитків, матеріали буде передано до правоохоронних органів для встановлення винних осіб з метою притягнення їх до відповідальності та пред’явлення претензії.

Враховуючи вищезазначене та з метою не допущення забруднення земельних ресурсів, Держекоінспекція розпочала проведення обстеження територій сільських рад Житомирської області та відбір проб ґрунту в разі виявлення фактів зливання, складування відходів підприємствами, що займаються тваринництвом. 

Відео ЖОДТРК

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі