Місто

Житомирські «кіборги» шампанським поливали БТРи

11 March 2015, 19:06

З прапорами, квітами і повітряними кульками житомиряни зустріли легендарних «кіборгів» 95-ї бригади, які приїхали на ротацію. Після року в АТО додому повернулось близько сотні бійців. Щоб зустріти героїв, які пройшли горнило війни і героїчно тримали Донецький аеропорт, вийшли сотні людей. Весь день вони чекали біля військової частини. Колону з бійцями 2-го батальйону люди зустріли вигуками «Герої!».

У Житомир прибули не всі бійці – частина колони з технікою і досі у дорозі. Шлях додому для житомирських «кіборгів» виявився справжнім випробуванням: через поломки і вимушені зупинки у дорозі вони провели три доби. Опинившись на території частини, бійці шампанським поливають свої БТРи.

«Це за те, що нас довіз. Я йому сказав: дотягне – шампанське на ньому буде», - пояснює військовослужбовець Ігор.

За рік війни на Сході, куди десантники вирушили з першою хвилею мобілізації, вони побували у найгарячіших точках. Тепер на частину з них чекає демобілізація, а після доукомплектування і бойового злагодження батальйон знову вирушить у бій.

«Дуже багато бійців, які демобілізуються, сказали: ми трошки відпочинемо – 2-3 місяці, і більшість з них готові стати в стрій нашого підрозділу добровольцями», - каже заступник командира 2-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Про повернення десантників дивіться також фоторепортаж

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі