Місто

Влада Житомира незаконно уклала тимчасові договори з перевізниками на восьми маршрутах, - депутат

12 March 2015, 14:22

 У восьми перевізників закінчилися терміни дії договорів, але влада Житомира не оголосила конкурс, а уклала тимчасові договори.

Про це Житомир.info повідомив депутат міської ради Юрій Мойсеєв та показав відповідь на депутатський запит заступника мера Євгенія Демчика, датовану 6 березня.

«Повідомляємо, що на даний час управління транспорту і зв’язку міської продовжено терміни дії тимчасових договорів на автобусних маршрутах загального користування до моменту проведення конкурсу. Оголошення щодо проведення конкурсу на зазначені автобусні маршрути підготовлено та буде розміщено в найближчому номері газети «Місто», - пише Демчик.

Мова йде про автобусні маршрути №№ 5, 23, 26, 27, 30, 33, 53, 53-А.

«У двох документах, якими керуються при проведенні конкурсу – Закон про автотранспорт та постанова Кабінету міністрів про проведення конкурсу з перевезення пасажирів – немає жодного слова про тимчасові договори. За два місяці до завершення договору замовник (міська влада) повинен оголосити конкурс. Коли сьогодні заключаються тимчасові договори на три місяці з перевізниками – то це порушення закону», - зазначив у коментарі Житомир.info Юрій Мойсеєв.

Він каже, що тимчасові договори строком на три місяці можна укладати лише при достроковому розірванні договору, а договори на вищезазначені маршрути закінчилися в період жовтень 2014-січень 2015 року.

«У тому, що досі не оголошений конкурс, вбачаються елементи корупції. Складається враження, що маршрути «бережуть» для якихось конкретних перевізників. Наприклад, на маршрути №53 та №53-А вже укладені по два тимчасових договори, тобто, вони вже так півроку працюють», - каже Мойсеєв.

Депутат повідомив, що він буде звертатися в прокуратуру з проханням перевірити законність укладання тимчасових договорів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі