ДОПОМОГА

Родина житомирського комбата Кузьміних допомагає сім’ям 11 полонених «кіборгів»

20 March 2015, 21:27

 Вони зустрілися у Житомирі, щоб обмінятися новинами, бо вже 60 днів живуть в очікуванні звістки зі сходу. Родичі бійців 90-го батальйону, які 20 січня потрапили у полон до сепаратистів, щодня на зв’язку. Їх розшукала і об’єднала родина полоненого комбата Олега Кузьміних.

Про те, що її чоловік потрапив у неволю, Світлана Паплінська дізналася, коли побачила відео, зняте сепаратистами, на якому Станіслав йшов Донецьком у числі інших полонених. Він потрапив у полон, коли разом із комбатом Олегом Кузьміних їхав визволяти «кіборгів» з оточення. Відтоді жінка живе лиш однією мрією – якнайшвидше побачити його живим вдома.

З тими ж думками засинає і прокидається вінничанка Катерина Зулінська. Свого чоловіка, який теж ніс службу у 90-му батальйоні і того дня потрапив у засідку, вона востаннє бачила на початку січня, за кілька тижнів до зникнення

«З 20 січня майже 60 днів пройшло, від нього ні слова не чула. Взагалі нічого. На даний час де він – я не знаю, тому що в списках полонених його нема», - каже жінка.

Після зникнення чоловіка, Катерина з 9-місячною донечкою живе на дитячі гроші. Зізнається: відтоді, як її розшукала родина комбата Олега Кузьміних, чекати стало легше.

«З громадською ініціативою "Комбат" я знайома місяць. Приїхали, допомогли матеріально і морально. Кожного дня дзвонять, питають, як справи, підтримують дуже», - розповідає Катерина Зулінська.

Ініціатива «Комбат» з’явилася, коли Україна дізналася про долю полоненого кіборга Олега Кузьміних, сотні людей пропонували його сім’ї допомогу. Тоді рідні і вирішили підтримати і об‘єднати тих, хто опинився у такій же біді. 

«Всі, хто у полоні – це в основному годувальники. У кожного родина, дружина, дитина. Зарплату вони не отримують, бо зарплатні картки заблоковані. Тобто, у кожної родини виникає питання – за що жити далі. Тому і виникла ініціатива фінансово допомагати», - пояснює брат полоненого комбата Сергій Кузьміних.

Гроші, які надходять на рахунок громадської ініціативи, передають родинам полонених, звіти публікують у соціальних мережах. Нині ініціатива «Комбат» підтримує 11 сімей полонених, їм передали вже 85 тисяч грн. Збір грошей продовжується, але родичі сподіваються на рішучі дії влади, яка прискорить звільнення «кіборгів2 з полону.

Картка ПриватБанк: 5168 7423 2867 1155 – В’ячеслав Трачук, телефон: (063) 820-91-46. Групи у соціальних мережах: https://www.facebook.com/groups/816384578429071/844952448905617/?notif_t=group_activityhttp://vk.com/club85640961

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі