ДОПОМОГА

Скалічений боєць 95-ї житомирської бригади мріє поплюскатися ногами у калюжі

23 March 2015, 12:49

Бійцю 95-ї житомирської ОАЕМБр, уродженцю міста Переяслава-Хмельницького Київської області Леоніду Хмелькову, який отримав важке поранення біля Донецького аеропорту, вкрай потрібні кошти на лікування та протезування у Німеччині. 

Про це йдеться у сюжеті 5 каналу.

Леоніду 24 роки. У 2013 році він підписав контракт на службу у 95-й бригаді і одразу ж поїхав на схід. А кілька місяців тому біля Донецького аеропорту в 10 метрах від чоловіка розірвався снаряд. Його ногу вивернуло в інший бік.

Зараз боєць перебуває у Київському шпиталі. У нього вогнепальне поранення, зруйнований суглоб ноги, відбита частина стегна, сідниць, уражений нерв та сепсис. Біль не припиняється ні вдень, ні вночі, - каже чоловік, і зізнається: іноді шкодує, що не вбило.

Його мрія – сісти на лавочку біля будинку після дощу і поплюскатися ногами у теплій калюжі.

«Знеболювальним» для військового є кохана дівчина Аліна з Києва, яка щодня приходить до бійця і підтримує його морально. Вони хочуть повінчатися, коли той встане на ноги.

Леонід - сирота, з рідні є тільки бабуся.

Через численні ураження вітчизняні хірурги не беруться оперувати Леоніда. Єдина надія – операція за кордоном, - кажуть волонтери. Спеціалісти німецької ортопедичної клініки готові не лише врятувати його життя, а й дати можливість потім нормально жити.

«Якби мене сьогодні поставили на ноги, я завтра уже був би в Житомирі, а післязавтра – у Словянську», - каже воїн.

Як повідомляв Житомир.info, щоб допомогти Леоніду Хмелькову, у лютому цього року житомирські художники продали 74 своїх полотна.

Леонідове "знеболювальне"  - кохана Аліна

Рахунок, на який можна переказувати кошти на лікування Леоніда Хмелькова

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі