ДОПОМОГА

У Житомирі плетуть маскувальні костюми для снайперів та розвідників і кличуть помічників

25 March 2015, 13:40

Маскувальні костюми типу «кікімора» для українських бійців взялися плести у Житомирі. Волонтери, які раніше допомагали матеріально, вирішили власноруч виготовляти накидки і штани, аби убезпечити снайперів та розвідників, які на передовій захищають Україну, аби ті ставали непомітними для ворога. За основу беруть сітку, з неї викроюють накидки і штани, а далі прив‘язують нитки, висотані із мішків.

«Нитки ми фарбуємо у різні кольори: сірий, болотяний, коричневий, зелений. Але на зараз більш потрібно хлопцям нитки зелених кольорів. І часу виготовлення на таку кікімору, якщо її буде плести 4-5 чоловік, то 2-3 дні треба», - каже волонтер Світлана Воротіоліна, яка перейняла досвід плетіння кікімор у київських колег і залучила до цього своїх знайомих.

До плетіння кікімор вже долучилося кілька десятків житомирян – медики, освітяни, музиканти і фотографи. Вони приходять сюди після роботи і часто працюють до пізньої ночі.

«Немає такої школи, де учать плести кікімори, вчимося самі. Просимо Бога тільки про одне – нехай ці кікімори краще після війни їм згодяться, щоб вони на полювання в них ходили, щоб вони їм там не пригодилися. Молимось, Бога просимо, а що ми ще можемо», - каже волонтер Людмила Ходаківська.

За три тижні жінки вже виготовили десяток маскувальних кікімор і передали їх у зону АТО. Після перших подарунків солдатам замовлень побільшало. Двоє бійців, які прийшли на примірку, кажуть: без таких костюмів розвідникам і снайперам у зоні АТО не обійтися.

«Коли от лежиш на позиції чи просто в засаді, контури людини просто губляться, от саме для цього і є такий костюм. Не дуже зручно, але ефективно», - пояснює боєць 95-ї бригади Ярослав

До кожного маскувального костюму майстрині додають лист з підтримкою солдату і оберіг. Тут кажуть: через велику кількість замовлень їм не вистачає рук, тож чекають нових волонтерів, щоб плести більше і швидше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі