Місто

Демобілізовані бійці житомирської 95-ї бригади планують гуртом вирішувати проблеми побратимів

29 March 2015, 15:58

Близько сотні бійців 95-ї окремої аеромобільної бригади з різних міст України зібралися у Житомирі, щоб відзначити довгоочікувану демобілізацію.

Військові переконані - після перебування на фронті стали майже рідними, тому вважають своїм обов’язком підтримувати бойових побратимів та їх сім’ї.

“Так само, як ми воювали єдиними військовим колективом, так само єдиним військовим колективом ми маємо, і будемо рухатись далі для того, щоб відстоювати наші інтереси. І не тільки наші, а й інтереси наших сімей, побратимів, як загиблих, так і поранених,” - каже голова ГО "Бойове братерство ветеранів АТО"  Валерій Логінов.

Голова “Благодійного фонду “АСАП ЕМС Хотабич” Ілля Лисенко розповідає: вже зараз видно неспроможність держави повноцінно задовольнити потреби військовослужбовців, а після повернення тисяч бійців по закінченню бойових дій ситуація тільки погіршиться.

«Необхідно докорінно реорганізувати роботу різноманітних інститутів, які соціально підтримують людей з інвалідністю, фізичними вадами,” - каже він.

Голова громадської організації “Всеукраїнська спілка ветеранів АТО” Тарас Ткаліч додає: змінювати треба також ставлення до бійців, які потребують підтримки з боку держави.

“В нас вже буває таке, що у воєнкоматах нам кажуть: “Ми вас туди не посилали”. Деякі лікарі кажуть пораненим хлопцям: нам простіше надати вам групу з інвалідності, “списати” вас, ніж лікувати. Ми з цим стикаємося і будемо з цим боротися,” - каже Тарас Ткаліч.

Голова ГО "Бойове братерство ветеранів АТО"  Валерій Логінов запевняє: у боротьбі з бюрократизмом налаштовані рішуче, адже надійний тил з боку держави - це запорука успішних бойових дій на передовій.

“Не менш гостро стоїть питання про антибюрократичну операцію тут, у тилу. Тому що без змін, без реформ тут, ми не зможемо перемогти нашого “злійшого друга”, який набивається до нас у брати”, - каже Валерій Логінов.

Демобілізовані бійці розповідають: важко звикнути до звичайного цивільного життя, думками вони постійно залишаються з бойовими побратимами, які, знаходяться на передовій.

“Навіть таке буває, що подивишся новини в телевізорі, і одразу все згадується, всі спогади про те, що там було, дуже сильно хочеться повернутися. Допомогти хлопцям, які залишилися там, на передовій. Розумієш, як вони там знаходяться, які там умови”, - каже боєць 95-ї ОАЕМБр з позивним “Барні”.

Після прес-конференції деяких бійців та волонтерів відзначили грамотами і медалями “За єдність України” та влаштували для них урочистий банкет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі