Культура

На меморіал «Слава Героям» у Бердичеві за день зібрали майже 175 тис. грн.

30 March 2015, 16:57

На благодійному концерті  “Україна. Віра. Перемога!”, який відбувся у Бердичівському міському Палаці культури імені Шабельника, зібрали майже 175 тисяч гривень на спорудження меморіалу “Слава Героям”.

Про це повідомляє Бердичів.News.

Збір коштів проводився до початку концерту і упродовж нього. До опломбованих прозорих скриньок представники трудових колективів кидали конверти із зібраними коштами, окремі бердичівляни – купюри.

Підрахунок грошей відбувався паралельно із проведенням концерту – відкрито і привселюдно, очолила рахувальну комісію головний бухгалтер палацу культури Ольга Соболевська.

Організатори були щиро вдячні за кожну гривню. Протягом усього концерту, періодично, про зібрані суми від окремих колективів та галузей інформувала член комісії Тетяна Кущук.   

Благодійний концерт “Україна. Віра. Перемога” відбувся на хвилі високого патріотичного піднесення: усі виконані вірші, пісні, танці були во славу Україні, її працьовитого миролюбного народу і Героям, які захищаючи рідну землю, не жалкують останнього і найдорожчого. 

Освіта, медицина, культура, місцеве самоврядування і державні органи, ветеранська організація, комунальники,  підприємці, банкіри, судді, журналісти – великі і маленькі колективи, підприємства і організації долучилися до збору коштів на меморіал пам’яті. Найбільше грошей зібрали освітяни – понад 27 тис. грн., ще 9 тис. грн. здали  коледжі та училища, більше 11 тис. грн. - медики, 15 тис. грн. – підприємці.

20 тисяч гривень перерахував на благодійний рахунок колектив універмагу “Ювілейний”, понад 14 тис. грн. передали надавачі послуг та комунальні підприємства, більше 10 тисяч гривень зібрали у міській раді та виконавчому комітеті.

Оплесками у залі зустріли інформацію про те, що 50 тисяч гривень на спорудження меморіального комплексу “Слава Героям” виділив Благодійний фонд народного депутата України Олександра Ревеги.      

Загалом упродовж благодійного марафону спільними зусиллями було зібрано майже 175 тисяч гривень. Організатори запевнили, що обов’язково проінформують громадськість про їх використання. Однак збір ще не завершений і триває.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі