Суспільство

У селі Житомирської області відкрили пам’ятну дошку загиблому в АТО 23-річному сержанту

8 April 2015, 12:46

У селі Кириївка Любарського району Житомирської області відкрили меморіальну дошку Василеві Малянівському – загиблому у зоні АТО механіку-водієві гарматного самохідного артдивізіону 26-ї Бердичівської артилерійської бригади.

Про це повідомляє телеканал «ВІК».

«Доля склалася так, що мав Василь не одну, а цілих дві малих Батьківщини: у 1991-му народився в Андріяшівці Бердичівського району, а згодом, втративши матір, перебрався до сусідньої Любарщини – під опікунство рідної тітки Лідії Губецької. У Кириївці закінчив школу, тут само планував розбудовувати власне життя. Усе перекреслила війна, і ось на подвір’ї навчального закладу, у присутності односельців та побратимів-артилеристів Василь Малянівський споглянув на рідні місцевини, викарбуваний на граніті», - пишуть журналісти «ВІК».

У зону АТО Василь потрапив у липні 2014-го його у складі одного з підрозділів 26-ї бригади і через 1,5 місяця, 31 серпня, загинув неподалік села Весела Гора Луганської області.

За словами голови Любарської райдержадміністрації Ігоря Кучера, меморіальна дошка Василеві Малянівському вже третя у районі, що були встановлені на честь загиблих в АТО. Він також зазначив, що на Сході нині служать 70 військових з Любарського району.

У Василя Малянівського залишилась дружина, малолітній син і батько.

Як повідомляв Житомир.info, поховали молодшого сержанта 26-ї Бердичівської окремої артилерійської бригади Василя Малянівського 3 вересня 2014 року в рідному селі Андріяшівка Бердичівського району.

Фото телеканалу «ВІК»

Житомир.info за повідомленням телеканалу «ВІК»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі