Культура

25 лютого у Новограді-Волинському на Житомирщині відзначають 137-ий день народження великої Лесі Українки! (4 фото)

25 February 2008, 16:56

25 лютого виповнюється 137 років від дня народження однієї з найкращих вітчизняних поетес - Лесі Українки. На її батьківщині у містечку Новограді-Волинському Житомирської області відзначали дату у сутінках акцією "Ніч у музеї". Роблять це, аби принадити якомога більше відвідувачів. Адже за часів незалежності, відколи урочистості перестали бути примусовими, до музею-садиби Лесі екскурсанти приїжджають не часто.

Щороку 25 лютого обійстя Косачів-Драгоманових у старовинному місті Звягелі нині Новоград-Волинському чекає на гостей.

Будинок "старого добродія Окружка", де народилася майбутня поетеса, нині меморіальний музей Лесі Українки.

Віра Римська, директор літературно-меморіального музею Лесі Українки: “Найцінніший експонат нашого музею - ось цей малюнок, який намальований Лесею. Частина хати подруги дитинства Варвари Дмитрук з Колодяжного. А про те, що це робота Лесі, говорять квіти: мальви і чорнобривці, у яких завжди потопає ось ця садиба Косачів на берегах Случі».
Письменник Петро Гоць 37 років поспіль цього дня приїздить до Лесиної колиски. Каже, за радянських часів це робили з помпою - показатися тут мали усі чиновники. За незалежності цю дату відзначають доволі скромно. Сюди приїздять ті, хто дійсно любить Лесине слово…

www.1plus1.net
Житомир.info



Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі