Місто

Розробники логотипу Житомира готові до будь-якої критики

14 April 2015, 18:16

 Проектні матеріали логотипу Житомира презентували у міській раді у вівторок, 14 квітня. Розробники розповідають: при створенні логотипу за основу взяли історичні українські символи.

«У процесі пошуків «перелопатили» дуже багато інформації різною, намагаючись знайти якусь відправну точку, з якої починати роботу, від чого відштовхуватися і на що спиратися, і знайшли дуже потужний графічний знак серед традиційного українського, поліського орнаменту. Знак цей являє собою такий ніби ромб з перехресних ліній, який насправді, ми звернули увагу, схожий на букву "Ж". Як би заголовна буква і створили таким чином потужний достатньо топонім», - розповідає арт-директор «Doris Advertising» Борис Манохін.

Під час презентації члени виконкому активно обговорювали логотип міста. Розробники ж кажуть – готові до будь-якої критики.

«Завжди і скрізь є неприйняття чогось нового, абсолютно. Ми цього чекали і були впевнені, що так буде. Сьогодні, коли ми сюди йшли, ми були впевнені, що нас запинають ногами і закидають, але куди від цього подінешся. Особливо люблять копати ногами ті, хто насправді не дуже «в темі». Але звинувачувати їх за це не можна, тому що це звичайна абсолютно практика: всі люблять висловлювати свою думку, бути причетними до процесу, особливо до якогось значимого. Ну, нічого нового», - переконаний Борис Манохін.

Начальник управління містобудування та архітектури Євгенія Черкасова розповідає: серед усіх запропонованих варіантів саме ця робота відповідає конкурсним вимогам.

«По-перше, вона досить проста, по-друге – легко впізнавана, а по-третє – вона може змінюватися. Хлопці представили, як би, види використання: Житомир Спортивний, Житомир Транспортний, Житомир Героїчний я навіть десь вже бачила. Тобто, ця робота дозволяє постійно видозмінюватися, в залежності від необхідності. При цьому досить простий і впізнаваний знак», - розповідає головний архітектор міста Євгенія Черкасова.

Житомирський міськвиконком має затвердити логотип на черговому засіданні 15 квітня, втім новий логотип вже зараз активно використовується на транспортних зупинках та рекламних щитах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі