Події

У Житомирі колишнє приміщення школи незаконно продали приватному вузу, - прокуратура

17 April 2015, 16:12

Прокуратура вимагає повернути державі будівлю колишньої школи площею понад 2 тис. кв. м, яку у 2008 році незаконно продали Міжрегіональній фінансово-юридичній академії.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

Прокуратура, в інтересах держави в особі Державної фіскальної служби України, подала до суду позов про визнання недійсним свідоцтва про право власності та скасування державної реєстрації права власності приватного вищого навчального закладу на адміністративне приміщення, що у місті Житомирі.

Установлено, що триповерхова будівля, колишнє приміщення школи, перебувало у власності держави. Однак, у 2008 році Національний університет ДПС України на товарній біржі «Центральна» (м. Київ) незаконно продав ТОВ «Міжрегіональна фінансово-юридична академія» будівлю школи вартістю 830 тис. грн. Згодом, у 2011 році, виконком Житомирської міськради безпідставно прийняв рішення про оформлення за вищим приватним навчальним закладом права власності на приміщення площею понад 2 тис. кв. м.

Наразі прокуратура області розпочала судовий процес з метою повернення майна до державної власності.

Як стало відомо, судовий спір щодо права власності на приміщення колишньої школи у Житомирі між ТОВ «Міжрегіональна фінансово-юридична академія» та Національним університетом державної податкової служби України триває уже кілька років.

Спірна будівля, про яку йде мова, знаходиться за адресою вулиця Мануїльського, 18. Договір купівлі-продажу нерухомого майна був укладений 15 липня 2008 року, після чого покупець - ТОВ «Міжрегіональна фінансово-юридична академія» - перерахував продавцю 760 817,00 грн. Однак згодом Національний університет ДПС України відмовився брати участь у нотаріальному посвідченні договору купівлі-продажу, через що покупець не зміг отримати державну реєстрацію на право власності будівлею. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Житомирської області від 11 січня 2011 року, який відмовився визнавати право власності на спірну будівлю за приватним вузом.

Але, за повідомленням прокуратури області, у цьому ж році Житомирський міськвиконком, не маючи законних підстав, все ж оформив за Міжрегіональною фінансово-юридичною академією право власності на цю адмінбудівлю. Нагадаємо, що на той час мером Житомира був Володимир Дебой.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі