Суспільство

На наступному тижні житомирські абітурієнти проходитимуть ЗНО з української мови

18 April 2015, 14:58

У п’ятницю, 24 квітня, розпочинається перший етап цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

24 квітня випускники шкіл складатимуть тести з української мови. У тестуванні візьме участь 10 тис. 373 абітурієнти з Житомирської області. Результати ЗНО з української мови будуть оголошені до 15 травня.

В області діятиме 42 пункти проходження ЗНО, на яких працюватиме 1700 відповідальних осіб. У 19 районах області школярі здаватимуть тестування на місцях. Натомість учні з Народицького району поїдуть в Овруч, з Лугинського – в Коростень, з Червоноармійського – у Житомир, а з Брусилівського у Коростишів.

Цього року школярі здаватимуть ЗНО із 12 навчальних предметів: української мови та літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мови. Натомість не буде включено зарубіжної літератури та всесвітньої історії. Кожен абітурієнт має право обрати чотири дисципліни.

Випускники попередніх років, які мають намір стати студентами вищих навчальних закладів, теж повинні здавати ЗНО у 2015 році. Особливість цьогорічних тестових завдань – їхня дворівневість: базовий і вищий рівні. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі