Місто

У Житомирській області завершили четверту хвилю мобілізації і розпочали підготовку до п’ятої

21 April 2015, 15:25

 У Житомирському обласному військовому комісаріаті завершили четверту хвилю мобілізації та розпочали підготовку до п’ятої. До військкомату за повістками прибувають чоловіки, які вже проходили військову службу. Сергій – військовий-контрактник. Чоловік розповідає: був мобілізований у першу хвилю, працював у військовому комісаріаті і вирішив продовжити службу за контрактом.

«Я просто служив у свій час, проходив військову службу. Закінчив військове училище і подумав, що необхідно виконувати обов'язки військового далі. Тому я прийняв рішення йти в Збройні сили України. Зараз в добровільному порядку, по закінченні терміну мобілізації першої хвилі, я уклав контракт для проходження військової служби за контрактом», - розповідає контрактник Сергій Налапко.

У військовому комісаріаті кажуть, що останні хвилі мобілізації відрізняються від попередніх і мають ряд відмінностей, які покращують процес підготовки.

«Відмінність четвертої і п’ятої черги мобілізації – ми відправляємо людей не напряму у військові частини, а до навчальних центрів. Офіцери у нас йдуть на навчальні курси при вищих військових навчальних закладах, військовослужбовці – рядові, сержанти, прапорщики – через навчальні центри», - каже заступник Житомирського обласного військового комісара Олександр Рець.

Він додає – усі військовослужбовці, призвані на строкову службу, спочатку потраплять до навчальних центрів і лише після того до військових частин.

«Жоден строковик в зону АТО не попадає. Строковики в нас розподіляються по навчальним центрам і по частинам забезпечення. Після навчання вони попадають все одно у військові частини поза межею зони проведення антитерористичної операції. Вони можуть бути і в бойовій бригаді, але вона буде знаходитись на території, яка не підпадає в зону і виконувати завдання згідно зі своєю спеціальністю», - розповідає Олександр Рець.

Усі військовослужбовці строкової служби формуватимуть резерв Української армії та постійно підвищуватимуть рівень своєї кваліфікації.

Нагадаємо, четверта хвиля мобілізації розпочалася 20 січня і тривала 90 діб. Загалом у 2015 році буде проведено три черги часткової мобілізації, які будуть тривати 210 діб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі