Економіка

Агропідприємство «Добре Поле» підтримує громаду села Сушки у Коростенському районі

27 April 2015, 17:55

Було б бажання, а можливість з’явиться, цю народну мудрість вже третій рік поспіль доводить аграрне підприємство «Добре поле». У 2013-му році керівник підприємства Володимир Тарасенко у своєму рідному селі Сушки розпочав роботу на 35-ти  гектарах землі, яка 15 років заростала чагарниками. Тепер пшеницю, жито, овес і гречку тут сіють на 500 гектарах.

«Першочергово це покликання, бо привик я до землі, яка повинна засіватись, оборюватись. Ну а наступне, звичайно, воно повинно приносити прибуток, - каже директор ТОВ «Добре Поле» Володимир Тарасенко. - Це земля наших батьків, наших дідів, прадідів, односельчан. Хто ж її буде обробляти, як не ми? Хто буде допомагати своєму селу і людям як також не ми – односельчани»

У Сушках радіють, «Добре поле» не лише розвиває їх село і створює нові робочі місця. Володимир Тарасенко при першій можливості допомагає односельцям, місцевій школі, дитсадку та малозабезпеченим, також бере активну участь у проведенні Дня села.

«Коли вже 15 років не оброблялися поля, самі розумієте, яка була засміченість. В тому році їм було найтяжче, бо дійсно проводили вирубки, каже Сушківський сільський голова Людмила Максимчук. - Дуже сильно вони допомагають нашій сільській місцевості. Коли я зверталася до директора ТОВ "Добре поле", бо у нас були масові пожежі, жодного разу він нам не відмовив, завжди підтримував».

Настоятель місцевого храму отець Герасим зізнається, якби не «Добре поле», їм було б важко вижити лише на пожертви прихожан.

«Нам дуже приємно, що "Добре поле" з’явилося у нас в селі. Це господарство, яке підтримує храм, підтримує не тільки церкву, підтримують і людей, які не можуть самі себе утримувати. Ми дуже вдячні Богу за те, що послав нам таких людей, обробляються поля, не пустують, як вони заростали бур'янами, а сьогодні вони обробляються, є і людям робота, і для церкви підтримка велика», - розповів отець Герасим.

Керівник «Доброго Поля» надалі налаштований сумлінно трудитися і відроджувати виробництво сільськогосподарської продукції у Сушках, адже тут усе для цього є: і родюча земля, і працьовиті люди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі