Місто

Керівник університету пояснив, чому житомирський ботанічний сад закритий для сторонніх відвідувачів

29 April 2015, 09:41

 Після публікації на Житомир.info фоторепортажу про весняне цвітіння у ботанічному саду, читачі у коментарях почали обурюватися тим, що цю красу ховають від людей.

Редакція отримали лист від в.о. ректора Житомирського національного агроекологічного університету, який публікуємо без правок:

Шановні друзі ! Університет з великою радістю відкрив би вільний вхід до ботсаду для всіх мешканців міста !!! Проте коли декілька разів це робилося, багато відвідувачів масово вдавалися до знищення всього оточуючого - зривали квіти і гілки дерев, витоптували дослідні ділянки рідкісних рослин !!! Незважаючи на охорону і паркан лише протягом останніх півроку у ботсад неодноразово проникали сторонні люди і підпалювали ділянки з рододендронами і міскантусом, нищили квітники і т.д. !!! Буквально вчора стороння особа через паркан проникла на територію ботсаду і встигла нарвати собі букет тюльпанів!

Незважаючи на те, що ботсад має загальнодержавний статус, ні держава, ні місто не виділяють ЖОДНОЇ копійки на його утримання !!! Натомість, у зв'язку з відміною пільг по сплаті податку на землю з січня цього року університет змушений щомісяця сплачувати у міський бюджет близько 100 тис. грн. за ботсад !!! Це дико і несправедливо !!! При всьому цьому університет проводить безкоштовні групові екскурсії для дитячих садків і шкіл міста, якщо з таким проханням до нас звертаються !!! Ми хочемо бути відкритими і корисними для міста і його мешканців!

Звертаємося до наших друзів-журналістів - підтримайте Ботанічний сад, підтримайте університет у питанні відновлення пільг по сплаті податку за землі природно-заповідного фонду і ми зможемо за рахунок цих коштів збільшити охорону ботсаду, встановити системи відеоспостереження, відновити огороджу ботсаду і створити можливості для людей його відвідувати ! Давайте не критикувати, а разом щось створювати !

З повагою, в.о. ректора Олег Скидан

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі