Політика

У Житомирі мешканці будинків з найохайнішими дворами отримали в подарунок спортивні майданчики

5 May 2015, 16:49

Мешканці житомирських будинків, у дворах яких проведуть кращий благоустрій, отримають у подарунок спортивні дитячі майданчики. Таку обіцянку кілька тижнів тому дав Сергій Сухомлин.

Навівши лад у дворах, мешканці Житомира  повинні були надіслати фото на електронну адресу Сухомлина. Кращих чекала винагорода – спортивний майданчик.

Цими вихідними конструкції встановили у 4-х дворах.

Мама двох дітей Олена Домбровська розповідає, що вже кілька років мешканці її будинку висаджують на подвір’ї квіти. Цьогоріч встановили декоративних лелек та облаштували паркан. Дізнавшись про можливість отримати  у подарунок спортивний майданчик дуже зраділи, адже у будинку живуть  багато дітей.

«Ми всі дуже довго цього чекали. Це була наша мрія. Адже у нас прохідний двір, і ми думали, що для нас таке не захочуть робити. Ми стараємося все для наших діток зробити. Ми дуже хотіли гойдалку, гірки і нарешті отримали», – поділилася Олена Домбровська.

Сергій Сухомлин відзначає, радий, що житомиряни проявляють активність і зацікавленість у тому, як покращити місце, в якому вони живуть.

«Ми отримали близько 20 заявок на встановлення спортивних майданчиків. Сьогодні ми починаємо виконувати свої обіцянки, встановлюємо 4 конструкції. Першими заявили про участь у нашому конкурсі житомирські ОСББ », – розповів Сергій Сухомлин.

Таким є ОСББ «Надія 102». Мешканці цього будинку найбільш згуртовано підійшли до встановлення майданчика. Доки мами доглядали дітей, татусі закріплювали конструкцію. Сергій Сухомлин відзначив – таку ж ефективність члени ОСББ «Надія 102» показують і у розпорядженні власними коштами.

«Ми можемо бачити який у них двір, на скільки дружні люди. І головне те, що вони роблять ремонти даху, ремонти під’їздів, і поряд з цим, у них на рахунку лежить 100 тисяч гривень вільних коштів. Ці гроші вони поклали на депозит та отримують додатковий ресурс. Далі планують направити їх на термомодернізацію свого будинку і, таким чином, ще більше покращити умови проживання мешканців та економити кошти на комунальних платежах», – підкреслив Сергій Сухомлин.

ОСББ за адресою Шевченка 103 існує вже 7 років. На вихідних там також встановили майданчик. Зі створенням ОСББ на подвір’ї та у під’їздах стало значно чистіше. Адже мешканці самі пильнують за порядком.

«Ми поставили квітник. Зараз трошки потеплішає – розквітнуть квіти. Зробили ділянку під штучний водойомчик, посадимо там журавля, щоб на стовпчику сидів, запустимо фонтани. Я думаю, що буде гарно», – розповів голова ОСББ «Шевченка 103» Сергій Атаманчук.

Вдячні за спортивний майданчик і мешканці багатоповерхівки по Бердичівській, 69. ОСББ у їх будинку створено нещодавно. Головна перевага для них це можливість контролювати якість послуг та слідкувати за рухом кожної копійки. Благоустрій території члени ОСББ «Автоном 69» робили для себе.  Приємно, кажуть, що за це ще й отримали подарунок.

«Був конкурс оголошений, ми провели суботник. Постаралися - нас відзначили. Дуже вдячні Сергію Сухомлину. Він дуже звертає увагу на нас, допомагає. Думаю, що дітки наші тут будуть отримувати масу задоволення і всі сусідні дітки, які живуть тут поруч», – наголосила голова ОСББ «Автоном 69»  Лариса Єрьоменко.

Прес-служба Сергія Сухомлина

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі