Політика

У Житомирі «Народний фронт» розпочав роз’яснювальну кампанію щодо оформлення субсидій

13 May 2015, 14:29

 Роз’яснювальну кампанію щодо оформлення субсидій розпочала партія «Народний фронт». Уже кілька днів партійці працюють на вулицях міста, аби надати людям усю необхідну інформацію щодо оформлення документів. Детальніші консультації та допомогу в оформленні заяви та декларації надають в офісі партії «Народний фронт», що знаходиться у Житомирі за адресою: вулиця Михайлівська, 17.

Заступник голови обласної ради та керівник міської організації «Народний фронт» Руслан Годований вкотре перевірив, як оформлюють субсидії в управлінні праці та соціального захисту Корольовської райради. Кілька тижнів тому він вимагав від працівників управління знайти людей, які би надавали житомирянам консультації іще до того, як ті потраплять у кабінет для здачі декларації.

Сьогодні вранці Годований вкотре приїхав у Корольовську райраду, аби перевірити, як працюють чиновники і як надають консультації житомирянам.

«Ми минулого разу їздили і перевіряли, як працюють із субсидіями, як приймають людей, спілкуються… Минулого разу наша вимога була, щоб дали консультанта в коридор, аби не створювати черги. Консультант є, але, на жаль, він не виконує усіх функцій, які потрібно, людина не достатньо кваліфікована, і тому через це таки створюється певна черга. Я розумію, що багато людей особисто хочуть здати декларації, щоб пересвідчитись, що усе заповнено правильно. Але впевнений, якби відповідні органи швидше оформляли документи і надавали більше консультацій, то черги можна було ми зменшити в два рази. «Народний фронт» і надалі буде спостерігати за роботою таких центрів, для того, щоб максимальна кількість людей змогла безболісно і швидко оформити субсидії»,  - коментує Руслан Годований, голова Житомирської міської організації «Народний фронт».

Нагадаємо, в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги Кабінетом Міністрів України було виділено 24,5 мільярдів гривень для забезпечення соціального захисту малозабезпечених сімей.

З травня отримати субсидії можна за спрощеними умовами. Для цього потрібно заповнити лише два документи - заяву та декларацію - і подати їх до органу соціального захисту населення або надіслати поштою. Органам соціального захисту було заборонено вимагати від заявників інші документи, крім заяви та декларації. Всі додаткові документи будуть отримані самостійно органами соцзахисту.

Якщо у Вас виникають питання щодо оформлення субсидії, звертайтеся до офісу «Народного фронту», що знаходиться за адресою: вулиця Михайлівська, 17. Телефон для довідок –42-23-32.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі