Місто

У Житомирі новонародженим подарували крихітні вишиванки ручної роботи

14 May 2015, 14:14

Святкувати день вишиванки у Житомирі почали з пологового будинку. Для батьків квіти, диск з колисковими і книга, а для малят - крихітні вишиті сорочечки. З такими подарунками гості навідуються до житомирянок, які щойно народили.

За добу у пологовому будинку ЦМЛ №1 з’явилося на світ 16 малят. Сорочечки для них вишивали вручну.

«Сьогодні ми розпочали день української вишиванки з візиту до пологових будинків. Ось ті перші вишиваночки, які ми даруємо батькам, сподіваємось, вони будуть своєрідним оберегом для їхніх немовлят. І дуже цікаво, що ці вишиванки це є виключно ручна робота і їх вишивали наші хороші друзі із Івано-Франківщини, Львівщини і Житомирської області», - каже координатор акції Віталій Сівко.

Обновками для новонароджених патріотів матусі задоволені, хоча зізнаються: для них такі привітання стали сюрпризом.

«Подарунок дуже вчасно, ми теж збиралися купити таку вишиваночку. Свято таке, я вважаю, має бути. Це наш національний одяг, треба, щоб всі знали про нього якомога більше», - каже житомирянка Вероніка Безпалюк.

І організатори акції, і медики єдині у думці – розпочинати патріотичне виховання потрібно з самого народження.

«Дуже важливо виховувати наших дітей з самого малечку, з перших днів. Говорять, що українська нація народжується саме зараз. Мабуть, що ці діти вони реально будуть жити в незалежній, самостійній, економічно розвинутій Україні», - говорить заступник міського голови Житомира Олександр Бочковський.

Долучитися до святкування Дня вишиванки у Житомирі зможуть усі охочі. О 16-й годині на Михайлівській розпочнеться концерт. Відбудуться конкурси та пройде збір допомоги на підтримку армії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі