Події

18-річний шахрай із Новограда-Волинського ошукав трьох жителів інших областей

21 May 2015, 12:52

У місті Новограді-Волинському Житомирської області 18-річному інтернет-шахраю вдалося ошукати жителів інших регіонів країни на суму близько 3-х тисяч гривень.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області, за інформацією Новоград-Волинського МВ УМВС.

«Оперативники карного розшуку викрили місцевого жителя, який «продавав» через мережу Інтернет неіснуючі товари. У такий спосіб парубок встиг ошукати трьох жителів різних регіонів країни на загальну суму близько 3 тисяч гривень. Потерпілі знаходили оголошення та погоджувалися на умови передоплати обраних товарів, вартість яких коливалася від 600 до 1200 гривень», - йдеться в повідомленні.

Жителі Черкаської і Київської областей перерахували гроші за мобільні телефони, а 45-річний житель Чернівецької області очікував на мікрохвильовку. Не дочекавшись товарів, які мали бути доставлені поштою, ошукані покупці звернулися до міліції.

«Уже зараз встановлено, що 18-річний житель Новограда-Волинського створив кілька облікових записів на одному з торгівельних веб-ресурсів, де розмістив оголошення про продаж уживаної побутової техніки і мобільних телефонів. Для переконливості він також додав скопійовані з мережі Інтернет фотознімки товарів, яких насправді не мав», - розповів начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка.

Також правоохоронці з’ясували, що хлопець отримав дозвіл свого товариша користуватися його банківською карткою, на рахунок якої й отримував передоплату від своїх довірливих клієнтів. Відслідкувавши фінансові операції та діяльність в Інтернеті, міліціонери викрили парубка.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Слідчими доведено, що хлопець причетний до трьох шахрайств. Також проводиться перевірка щодо його причетності до інших аналогічних оборудок. Парубку загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, подібний випадок у квітні цього року також був зареєстрований міліцією у Новограді-Волинському, але тоді 17-річний інтернет-шахрай ошукав більше 10 людей зі всієї України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі