Влада

На базі обласних ТРК ми зробимо продакшн-студії, - Зураб Аласанія

29 May 2015, 14:49

У процесі створення суспільного мовлення кількість обласних ТРК буде збережена, але їх роботу перебудують.

Про це 29 травня під час Медіафоруму у Львові сказав Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

«Суспільного поки що не існує, рік ми витратили на те, щоб внести зміни до закону. Мають об’єднатися в суспільне 27 обласних ТРК (…). Ми залишаємо всі ТРК, які є зараз, і починаємо їх перебудовувати на продакшн-студії. Залишимо 120-150 людей в кожній, зараз там в середньому працює 300-350. Але буде прагматизм – скільки потрібно людей, стільки там і буде працювати. І кожен регіон буде орієнтуватися на те, що йому найкраще вдається. Наприклад, у Львові роблять на диво цікаві ринкові ефіри, комусь краще вдаються дитячі програми», - сказав Аласанія.

Він зазначив, що зараз тільки на НТКУ працює 1500 людей. З державного бюджету на фінансування каналу на цей рік виділено 145 млн. грн., з яких лише 431 тис. грн. – на виробництво програм.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2015 року Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» (№1357), головною метою якого є перетворення державного телебачення в суспільне мовлення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі