Місто

Житомирські міліціонери знову поїхали на Луганщину: забезпечувати порядок та охороняти важливі об’єкти

2 June 2015, 11:35

1 червня майже сотня житомирських міліціонерів у складі зведеного загону відправилась в зону АТО. А вже наступного дня - 2 червня їхні колеги повернулися додому після місяця несення служби на Луганщині.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

1 червня майже сотня міліціонерів, які охоронятимуть правопорядок та безпеку у населених пунктах та на блокпостах, вартуватимуть важливі об’єкти життєзабезпечення в зоні АТО, відправились із Житомира до Луганщини. Там правоохоронці змінили своїх колег-земляків, які упродовж місяця перебували у бойовому відряджені на сході країни.

У перший день літа в актовій залі обласного управління МВС зібрались працівники, практично, з усіх служб та підрозділів міліції Житомирщини, які цього разу вирушають у далеку дорогу. Про готовність особового складу до відрядження та виконання поставлених завдань начальнику УМВС області Валерію Рудику доповів командира зведеного загону Михайло Старовойт.

«Уже понад рік працівники міліції нашої області виконують свій обов’язок по охороні правопорядку на сході нашої держави, і щоразу демонструють щирий патріотизм та високий професіоналізм. Упевнений, що громада Житомирщини пишається вами. Сил усім вам, наснаги та чекаємо усіх додому живими та здоровими», - зазначив Валерій Рудик

Інструктаж перед від’їздом правоохоронцям провели заступники начальника УМВС Юрій Лебідь та Микола Юсковець.

Після короткого прощання з рідними, друзями та колегами у дворі УМВС, 13-й зведений загін правоохоронців Житомирщини вирушив боронити мир і правопорядок у зоні проведення АТО.

А вже вранці 2 червня у дворі УМВС Житомирщини своїх захисників зустрічали рідні, друзі та колеги.

Про прибуття правоохоронців до постійного місця дислокації у повному складі, без поранених та хворих, керівництву УМВС доповів командир загону Анатолій Монзолевський.

«Уже понад рік міліціонери Житомирщини допомагають своїм колегам боронити мир та правопорядок у зоні проведення АТО. Щоразу роботу наших правоохоронців високо оцінює керівництво МВС та Луганщини. Дякуємо вам за професіоналізм та патріотизм», - зазначив заступник начальника УМВС Юрій Лебідь.

Після завершення офіційної частини зустрічі близькі та колеги, не стримуючи емоцій, вітали своїх захисників.

«Основним нашим завданням була охорона стратегічно-важливих об’єктів та здійснення пропускного режиму, фільтраційної роботи. Наші міліціонери затримали кількох осіб за підозрою у сепаратизмі, були й інші викриття у вчиненні кримінальних та адміністративних правопорушень», - розповів командир зведеного загону УМВС Анатолій Монзолевський.

За словами правоохоронців, ситуація на сході країни значно змінилася. Місцеві жителі активніше демонструють прихильність державності України – жовто-блакитні прапори можна побачити не лише на адмінбудівлях, а й на приватних садибах, оселях звичайних людей.

Після кількаденного перепочинку міліціонери приступлять до виконання службових обов’язків у підрозділах Житомирщини, забезпечуючи правопорядок та безпеку жителів області.

Фото прес-служби УМВС в області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі