Місто

Мешканці приватного будинку переконані, що депутат Житомирської міськради хоче незаконно забрати у них землю

4 June 2015, 18:26

 Начальник приватного ЖЕКу №4 хоче незаконно встановити МАФ та самовільно зайняти 5 соток землі – в цьому переконані мешканці провулку Прудного. 

Люди кажуть: начальник приватного ЖЕКу №4 Володимир Тичина незаконно отримав дозвіл на встановлення кіоску та припускають, що навколо ставу може з’явитись новий розважальний центр.

«Почав незаконно забирати в людей землю. Ось у моїх батьків: з 57-го року їм в спадщину перейшла земельна ділянка, але зараз незаконно через архітектуру (управління архітектури та містобудування) Черкасова видала йому паспорт прив’язки. Це дозвіл на встановлення кіоску, де він має право продавати і спиртні напої, і різні товари. Також уздовж берега він хоче поставити альтанки з мангалами, де має зробити платну рибалку. Ось такі у нього плани», - розповідає Катерина Янішевська.

Люди переконують: жодних документів їм не показували, натомість погрожували фізичною розправою. Місцеві мешканці кажуть, що звертались і до депутатів міськради, і до прокуратури, втім безрезультатно.

Сам Володимир Тичина переконує: нікому не погрожував і має усі дозвільні документи на встановлення кіоску.

«Тут конфлікт інтересів. Ми хочемо зробити невеличкий парк, тому що на Крошні такого немає, зробити ставок, зробити невеликий пляж, встановити МАФ, човнову станцію і, скажімо так, дитячі кафе. І нам дали дозвіл на встановлення МАФу. Тобто, всі дозвільні документи в нас є: паспорт прив’язки, експертизи. Все офіційно», - розповідає начальник ПП «ВЖРЕП №4», депутат міської ради Володимир Тичина.

В управлінні містобудування та архітектури кажуть, що причин відмовляти у наданні документів на встановлення кіоску не було.

«У нас був наданий запит на управління регулювання земельних відносин. Управління регулювання земельних відносин дало нам відповідь, що ця земельна ділянка є вільною, немає посвідченого права власності користування цією земельною ділянкою, тому ми, розглянувши ці всі документи, комісія і управління архітектури надали згоду на оформлення подальших документів для оформлення паспорту прив’язки. Тут виявилося, що є рішення сесії про надання дозволу на оформлення документів щодо оформлення земельної ділянки. Але надання дозволу на оформлення земельної ділянки – це ще не є оформлений документ, надання дозволу на розроблення проекту землеустрою, тому виникла конфліктна ситуація», - розповідає начальник управління архітектури та містобудування Євгенія Черкасова.

За словами начальника управління архітектури та містобудування на засіданні виконкому 3 червня створили робочу групу, яка дослідить конфлікт між мешканцями провулку Прудного, 13 та начальником приватного ЖЕКу Володимиром Тичиною і зробить відповідні висновки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі