Політика

Верховна Рада внесла зміни у законопроект про касові апарати, проти якого виступали житомирські підприємці

1 July 2015, 14:23

 Верховна Рада прийняла зміни до закону про касові апарати.

За законопроект 1088, який тепер називається «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій», 1 липня проголосували 248 нардепів.

З шести мажоритарників від Житомирської області три представники фракції «Блок Петра Порошенка» (Володимир Арешонков, Олександр Ревега, Борислав Розенблат) були «за», депутат фракції «Народний фронт» Павло Дзюблик не голосував, Володимир Литвин з групи «Воля народу» був «за», член цієї ж групи, нардеп Віктор Развадовський – «проти».

«Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування. Пункт 296.10 статті 296 Податкового кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., № 13—17, ст. 112) викласти в такій редакції: «296.10. Реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку: першої групи; другої та третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення у календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим.  Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення та продовжується  у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку», - зазначено у прикінцевих положеннях прийнятого закону.

Як повідомляв Житомир.info, 24 червня на майдані Корольова житомирські підприємці протестували проти обов'язкового введенням касових апаратів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі