Місто

На Житомирському виконкомі говорили про «Волну», яка самовільно захопила 2 га землі і риє штучне озеро на Крошні

15 July 2015, 19:07

15 липня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради говорили про готельно-ресторанний комплекс «Волна», власники якого самовільно захопили понад 2 га землі міської ради і вже риють там котлован під штучне озеро.

Про це розповіла член громадської ради при Житомирській ОДА Наталія Циганчук, за словами якої, вона кілька разів зверталася до міської ради з проханням виділити землю на Крошні учасникам АТО, проте отримала відповідь, що вільних земельних ділянок у місті немає. Хоча жінка переконана, що у власності міста перебуває понад 2 га землі поблизу готельно-ресторанного комплексу «Волна».

«31 жовтня 2013 року Господарським судом було прийнято рішення про повернення міській раді 2 га землі, яка знаходиться біля ресторанно-готельного комплексу «Волна». Рішенням Рівненського апеляційного господарського суду рішення першої інстанції залишено без змін, але до цього часу ця земля чомусь міською радою не забрана. Тобто міська рада не бажає цю землю взяти і розпоряджатися нею, як передбачено законодавством. Я думаю, що є зацікавлені представники міської ради в тому, щоб ця земля потрапила незаконно у власність готельного комплексу «Волна», - розповіла Наталія Циганчук.

За її словами, на минулому тижні комісія по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю громадської ради при Житомирській ОДА поїхала на місце і зафіксувала роботу техніки, якою риють величезний котлован для створення штучного озера, облаштування там альтанок і використання території у власних цілях.

«Ми звернулися до органів внутрішніх справ, ними порушена кримінальна справа за незаконне заволодіння земельною ділянкою. Крім того, виявилося, що дамба, яка також там знаходиться, приватизована. При цьому не просто приватизована, а перепродана, але чомусь Оліївською сільською радою. Хоча у відповіді написано, що дана гідроспоруда не відноситься до Оліївської сільської ради, бо знаходиться в межах міста Житомира і розпоряджатися нею може лише міська рада. Але її продали і перепродали. Зараз знову ж таки стоїть питання щодо неможливості безперешкодного користування озером, бо дамба знаходиться у приватній власності. Хоча згідно законодавства дамба – це гідроспоруда, яка не може бути ні продана, ні приватизована, лише здана в оренду», - зазначила Наталія Циганчук та додала, що це не єдина порушена кримінальна справа щодо власників готельно-ресторанного комплексу на Крошні.

«За цією «Волною» знаходяться очисні споруди, які були збудовані ще 40 років тому. Власниця «Волни» їх сфотографувала і незаконно видала за своє будівництво, таким чином оформила право власності. Зараз порушена кримінальна справа і по цьому факту – незаконно отримане право власності. Це махінації за махінаціями», - зазначила член громадської ради при ОДА.

У зв’язку з наведеною інформацією Наталія Циганчук попросила в.о. мера Житомира Любов Цимбалюк взяти питання щодо самовільного захоплення земельної ділянки на особистий контроль.

«2 з лишнім гектара землі, які там є, повинні бути виділені саме тим людям, які зараз нас захищають на Сході: по 10 сотих – це вийде 20 ділянок учасникам АТО», - відмітила Циганчук.

Любов Цимбалюк повідомила, що за оперативною інформацією земельного управління нині зазначені землі уже прийняті у власність міста.

«На сьогоднішній день земельна ділянка уже оформлена за власністю міста і всі отримають доручення, щоб працювати у цьому напрямку. Щодо відшкодування можливих збитків, завданих земельній ділянці, на якій риють котлован під штучне озеро, це компетенція контролюючих органів», - зазначила в.о. мера Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі