Політика

Благодійники передали житомирським інвалідам електричний візок за кілька тисяч доларів

22 July 2015, 17:09

Сучасний інвалідний візок з електроприводом Житомирському територіальному центру обслуговування пенсіонерів, інвалідів та одиноких непрацездатних громадян передали благодійники. Коштує такий візок кілька тисяч доларів. За словами директора обласного благодійного фонду «Хлібний дім» Аркадія Маргуліса, придбали його німецькі волонтери, з якими його організація співпрацює вже понад 20 років.

«Ми працюємо з німецькою благодійною організацією, яка називається «Братня допомога». Цього разу в них була можливість і вони придбали там, враховуючи, що в Україні непроста ситуація, і є люди, яким потрібні інвалідні візки, цілу партію візків. І ще, точно ціну якої я не знаю, але кажуть, що близько п’яти тисяч євро», – розповідає Аркадій Маргуліс.

Благодійники також передали житомирському центру чергову партію звичайних інвалідних візків. Керівник центру розповідає: завдяки «Фонду Родини Розенблат» у закладу навіть з’явилася можливість ділитися візками з і іншими установами.

«Сьогодні всі потреби інвалідів задовольняються. Мало того, до нас звернувся будинок престарілих на Богунії. І Борислав Соломонович сказав їм помогти, ми 18 візків віддали туди. Вже, напевне, близько двадцяти п’яти візків ми роздали. Але найголовніше, що великий попит на електричну коляску», – розповідає керівник Житомирського територіального Центру обслуговування пенсіонерів, інвалідів та одиноких непрацездатних громадян Анатолій Сахневич.

Народний депутат України Борислав Розенблат каже: якісні засоби пересування для інвалідів – рідкість в Україні, тож намагатимуться привезти для центру якомога більше візків.

«Ви знаєте, люди очікують ці візки по п’ять років. Тому, сьогодні ми займаємося такою справо. І я знаю, що моя сестра займається постійно зв’язками з Німеччиною, Австрією, Норвегією. Де є можливість, робимо все можливе, що привезти сюди якомога більше візків, бо їх не вистачає», – каже Борислав Розенблат.

Благодійники розповідають: за потребами центру слідкуватимуть і надалі, найближчим часом планують передати закладу ще декілька візків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі