Політика

У Житомирі нардеп Купрій розповів про ідеологію партії «УКРОП» та представив голову її обласного осередку

30 July 2015, 20:11

 У Житомирі 30 липня відбулася прес-конференція народного депутата України, члена Політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Віталія Купрія, на якій політик розповів про основну ідеологію новоствореної партії та представив голову обласного осередку УКРОПу Тетяну Пашкевич.

«Наразі ми розбудовуємо партію «УКРОП». Ми їздимо областями, спілкуємося з людьми, дізнаємося про їхні проблеми та дослухаємося до їхніх думок.   Координувати створення осередку в Житомирській області ми пропонуємо Тетяні Пашкевич. Це справжній патріот. До того ж, згідно із законодавством, ми маємо дотримуватися гендерної рівності, і не менше 30% списку кандидатів у депутати мають становити жінки. Абсолютно це підтримую», – сказав депутат.

Під час зустрічі з журналістами Віталій Купрій розповів про те, що партія позиціонує себе як правоцентристська.

«Ідеологічно ми позиціонуємося як представники правоцентризму, готуємо маніфест партії. Правоцентристські погляди –більш ліберальні погляди, не радикальні: це підтримка середнього класу, підтримка підприємництва, демонополізація економіки, зменшення торгівельних бар’єрів, спрощення податкового законодавства. Але у нас обов'язково буде ухил на патріотизм».

Віталій Купрій розповів, що кістяк партії становить команда з Дніпропетровська, яка свого часу зупинила розповзання «русского міра» по Україні та багато зробила для армії.

«Через нас пройшло формування близько 40 батальйонів. Свого часу Збройні Сили України не мали можливості навіть акумулятори купити, гуми не було, взагалі постачання не було. І за власні кошти такі люди, як Геннадій Корбан, Борис Філатов (голова та член Політради УКРОПу – Ред.) вертольотами вивозили поранених бійців із зони АТО. Багато бійців хотіло, аби їх лікували в Дніпропетровську, тому що обладнання було закуплено настільки сучасне, що кількість ампутацій у десятки разів була меншою ніж, наприклад, в Харківській області», – пригадує Віталій Купрій.

Втім, партія розвиватиметься як всеукраїнська. А щодо програми УКРОПу, то вона, за словами Віталія Купрія, доопрацьовується.

«Наша партія зареєстрована близько місяця тому. Ми прийняли рішення, що наша команда повинна буде роз’їхатися по областях, до людей, з’ясувати, які в них проблеми, які думки, що їх турбує. Ми це все врахуємо, і в рамках нашої ідеології зробимо якісну програму партії», – розповів Віталій Купрій.

За словами народного депутата, рішення в партії приймаються колективно, і «вождизму» в ній не місце.

«Наші однодумці – це патріоти, воїни АТО, волонтери, люди, які підтримували революцію гідності, молодь, активні та розумні українці. Ми не є партією «вождистського типу», де всі рішення приймає одна людина. Вважаємо, що і на державному рівні потрібно відходити від «вождизму» – послаблювати владу президента, як це зробили у демократичних європейських країнах», – сказав Купрій.

Під час прес-конференції голова обласного осередку партії «УКРОП» Тетяна Пашкевич запропонувала долучатися до партії справжнім патріотам та незаплямованим людям.

«Ми сьогодні не робимо акцент на презентації голови обласного осередку. Після завершення процесу реєстрації проведемо прес-конференцію, зустрінемося з громадськістю, де будемо говорити про наші плани та команду. Ми просимо долучатися до партії патріотів і тих, хто хоче змінити наше місто, покращити долю кожного з нас. Ми є сила. Взагалі слово “укроп” походить від дієслова «укріплювати», «закріпити», а, за Борисом Грінченком, кріпость і сила – то є фортеця. Ми хочемо в Житомирі побудувати ту фортецю, майданчик для людей, які хочуть змінити нашу країну, Житомир, крокуючи в європейському векторі», – резюмувала Тетяна Пашкевич.

 

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі