Влада

Сесія без кворуму: депутати міської ради проігнорували питання перейменування вулиць Житомира

11 August 2015, 15:17

10:00 ранку. В залі засідань Житомирської міської ради має відбутись позачергова сесія щодо перейменування вулиць. Втім, станом на 10:30 кворуму немає.

«На даний момент зареєструвалося 27 депутатів, які прибули на сьогоднішню позачергову сесію. Я вношу пропозицію і переношу початок нашої сесії на 11:30», - каже секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк.

Через годину не вдалось зібратись навіть тим, хто прийшов на 10 ранку. Станом на 11:30 в залі зареєструвалось усього 19 депутатів. За словами деяких народних обранців, питання про перейменування вулиць підготовлене недосконало, і обов’язково потрібно враховувати думку житомирян.  

«Це не просто не прийшли депутати, мова йде про інше. Можливо, ми не з того боку і не так підійшли до цього питання. Воно, я вважаю, у нас не підготовлене як слід», - каже депутат міської ради Зінаїда Стрякіна.

«Потрібно відноситись виважено і передусім враховувати громадську думку. Є 50 і більше відсотків згоди чи думка людей погоджується з перейменуванням - можна виносити на сесію, і таку вулицю перейменовувати. Якщо менше 50 відсотків, то виносити на сесію і перейменовувати це буде поспішно, так скажемо», - розповідає депутат Олександр Радько.

Інші ж переконані, що депутатам обов'язково потрібна додаткова мотивація.

«Вкоренилася в нас та “совковість”, яку боїмося переступити і зробити крок вперед. Вона була є і буде. І нажаль, якби не було Майдану, то не було би і перейменування вулиці Небесної сотні. Бо нашим депутатам, на жаль, потрібен, знаєте, такий чарівний "пендель", щоб щось зробити. Інакше нічого не буде», - каже депутат міської ради Валентин Стойко.

Коли депутати почали розходитись, представники громадськості, які прийшли на позачергову сесію Житомирської міської ради, звернулись до тих народних обранців, які проігнорували сесію.

«Я хотів би звернутись до тих, кого сьогодні немає в залі, депутатів міської ради. Знайте, що ви є сьогодні колаборанти Путіна, знайте, що ви працюєте на Росію, на окупацію, і ми зробимо все від громадськості, щоб житомиряни знали - хто є хто», - сказав голова Житомирської обласної організації ВО «Порозуміння» В’ячеслав Дехтієвський.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі