Політика

Олег Корх: Завтра може бути прийняте доленосне для Житомирської області рішення

13 August 2015, 11:05

У разі, якщо Житомирська обласна рада затвердить утворення 9 територіальних громад, місцеві вибори у них будуть проходити вже за новою системою, відповідно до нещодавно прийнятого ЗУ «Про вибори до місцевих рад».

Про це розповів депутат Житомирської обласної ради, член партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олег Корх.

За його словами 12 серпня Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням затвердив перспективний план формування територій громад Житомирської області. Згідно з ним у Житомирській області пропонується утворити 37 спроможних територіальних громад.

Перші 9 громад вже готові до об'єднання. Тому, на сесії розглядатиметься рішення щодо утворення Червоненської (Андрушівський р-н), Дубрівської(Баранівський р-н), Новоборівської (Володар-Волинський р-н), Іршанської (Володар-Волинський р-н), Тетерівської (Житомирськй р-н), Народицької( Народицький р-н), Олевської (Олевський р-н), Потіївської (Радомишльський р-н), Високівської (Черняхівський р-н) об'єднаних територіальних громад.

«Наша область однією з перших розпочала процес територіального об'єднання громад. Ще наприкінці травня ми ухвалили Перспективний план. Вчора Кабмін його затвердив. Як і зазначалося, до нього було внесено ряд змін. Зараз ми раді тому, що мешканці різних куточків Житомирщини зробили рішучий крок та готові стати першими на шляху до втілення цієї реформи в життя у наші області. Ці громади вже найближчим часом отримають реальні повноваження, додаткові фінансові надходження до бюджетів, але й додаткову відповідальність депутати нашої фракції однозначно підтримають дане рішення», – зазначив Олег Корх.

Прес-служба Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі